Ledenvraag over Vervoer

Incoterms zijn Internationaal gestandaardiseerde leveringsvoorwaarden die tussen koper en verkoper kunnen worden overeengekomen. In deze Incoterms wordt aangegeven wat binnen goederentransacties de verplichtingen zijn voor de koper en de verkoper op het gebied van vervoer, invoer- en uitvoerdocumenten, risico en assurantie.

Elf verschillende leveringsvoorwaarden

Er zijn in de Incoterms 2010, elf verschillende leveringsvoorwaarden beschreven, waarbij de keuze van het vervoermiddel mede bepalend kan zijn voor de keuze voor een incoterm.

Incoterms zijn geen koopovereenkomsten maar vormen een onderdeel hiervan. Bijvoorbeeld: Eigendomsoverdracht van goederen wordt niet geregeld door de Incoterms maar o.a. door contractuele afspraken (bijvoorbeeld eigendomsvoorbehoud).

Incoterms toepassen

Is het niet duidelijk welke consequentie een bepaalde Incoterm heeft, of twijfelt u aan de juiste keuze? Neem dan contact op met Peter Teunisse of een van zijn collega's. EVO-Ledenservice is telefonisch bereikbaar via 079 3467 346 of stel uw vraag direct via het hiernaast getoonde formulier.

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder