A.S. Watson: "Een robot kan 168 uur per week werken"

A.s. Watson enthousiast na proef robots

16-12-2019  A.S. Watson, de organisatie achter onder meer Kruidvat en Trekpleister, deed in zijn magazijn een uitgebreide proef met orderpickrobots. De resultaten stemden tevreden; de eerste machines zijn besteld.

Simpel gezegd is robotisering het door machines laten overnemen van menselijke handelingen. Talloze bedrijven passen het al toe, ziekenhuizen experimenteren zelfs met operatierobots, maar de logistiek aarzelt. Een onlangs door evofenedex en ABN Amro gepresenteerd rapport over strategisch personeelsbeleid bij Nederlandse handels- en productiebedrijven meldt dat meer dan de helft van de onderzochte bedrijven nog geen plannen heeft om te gaan robotiseren. Tegelijkertijd vindt een ruime meerderheid (65 procent) dat robotisering kansen biedt, omdat het leidt tot meer efficiency en tot nieuwe functies.

Een robot maakt een tekening. Mits goed afgesteld, kunnen machines activiteiten van de mens opvallend goed benaderen.
Een robot maakt een tekening. Mits goed afgesteld, kunnen machines activiteiten van de mens opvallend goed benaderen.

 

Enorme operatie

Aad Ramondt, manager supply chain development bij A.S. Watson, onderschrijft dat laatste: de komst van robots hoeft niet te leiden tot vrees bij werknemers voor baanverlies. A.S. Watson, de stille kracht achter onder meer de drogisterijketens Kruidvat en Trekpleister, experimenteerde onlangs met zogenoemde Pickyrobots. “We beleveren meer dan veertienhonderd winkels vanuit één distributiecentrum. Dat is een enorme operatie; per dag gaan er ongeveer tweehonderd vrachtautoladingen het dc in en gaan er iets meer dan dat aantal uit. Wij hebben zo’n twintigduizend artikelen in de winkels, iets meer als je online meetelt. De online operatie is alleen al goed voor ongeveer tienduizend orders per dag”, legt Ramondt uit.

De proef, die werd uitgevoerd in het e-fulfilment dc in Ede, was succesvol. De robot van het type Picky, die zelf orders kan verzamelen, bleek weliswaar niet sneller dan de mensen in het magazijn, maar had geen last van concentratieverlies en deed sommige dingen ronduit beter. “Bijvoorbeeld producten herkennen. Dankzij speciale software kan de robot visueel controleren met welk product hij te maken heeft. Op basis daarvan bedenkt hij zelf hoe hij dat product het best kan vastpakken. Hij kan daardoor een vrij brede range van producten picken. Verder kan hij, net als een mens, langs de locaties ‘lopen’ en de producten in de kratten doen, maar hij heeft, en dat is een extra voordeel, geen problemen met hoge of lage locaties. Als je je magazijnruimte beter wilt benutten, kun je met zo’n robot beter uit de voeten”, stelt Ramondt.

Dag van het Veilige Magazijn

Productiviteit

Uit de praktijkproef bleek verder dat een robot, als het om orderverzamelen gaat, dezelfde productiviteit heeft als een mens. Van de twintigduizend artikelen in het magazijn kan de machine zo’n 60 procent verwerken. “Sommige artikelen verwerkt hij niet goed”, zegt Ramondt. “Die zijn dan te zwaar of te onhandig. Maar het grootste verschil is dat de robot 168 uur per week kan werken, terwijl bij ons in de cao de mensen maximaal 37,5 uur per week werken. En dan hebben mensen ook vakantie nodig, zijn ze af en toe helaas ziek en investeren we in training, die ook tijd nodig heeft.”

A.S. Watson heeft de magazijnen dusdanig ingedeeld, dat mensen in dezelfde gang kunnen werken als de robot, maar nooit samen. Als er een medewerker in de gang aan het werk is, kan de robot er even niet in. Die wacht dan rustig zijn beurt af, aan het begin van de gang. Arbeidsrechtelijk zou dat ‘samen in de gang’ trouwens wel mogen volgens Daniëlle Gevers Deynoot, beleidsadviseur arbeidsveiligheid van evofenedex. “De Arbeidsomstandighedenwet zegt alleen maar dat je moet zorgen voor een veilige werkomgeving voor je werknemers.”

De Pickyrobot van A.S. Watson in actie. Het bedrijf heeft het investeringsbesluit genomen.
De Pickyrobot van A.S. Watson in actie. 

 

Storingen

Angst dat robots banen inpikken is volgens Ramondt niet terecht. “Wat de robot overlaat aan de medewerkers is het picken van de lastige producten. En er komen ook andere werkzaamheden bij; we hebben robot-operators, die de hele operatie in de gaten houden, kijken in welke gangen de robot actief is en op de meest voorkomende storingen of problemen reageren. Wat we ook zien, is dat de resterende werkzaamheden ergonomisch veel vriendelijker zijn geworden. Veel vrouwen kunnen daardoor nóg gemakkelijker in een magazijnomgeving werken, ze presteren ook beter.”

A.S. Watson kijkt tevreden terug op de proef met de Pickyrobots, heeft er veel van geleerd en heeft besloten om erin te gaan investeren. “Eén robot staat gelijk aan vijf medewerkers, maar ruwweg is de huurprijs van een robot gelijk aan de kosten van twee medewerkers.”

Ramondt zet nog wel een kanttekening bij de 168 uur die een robot elke week zou kunnen functioneren. “Robots alle dagen en uren van de week aan het werk houden gaat bij ons niet lukken, want zoveel werk hebben we niet het hele jaar.”

Aad Ramondt: “Wat de robot overlaat aan de medewerkers is het picken van de lastige producten."
Aad Ramondt: “Wat de robot overlaat aan de medewerkers is het picken van de lastige producten."

 

Dit artikel is eerder verschenen in evofenedex magazine en geschreven door Guus Peters.


Dag van het Veilige Magazijn

Te pas en te onpas worden bedrijven gewezen op de veranderende wereld met robotisering, digitalisering en mechanisering. Deze oplossingen komen in een stroomversnelling als oplossing voor de krappe arbeidsmarkt. Robotisering is veel meer dan alleen mensen vervangen door robots. Dit vereist namelijk een aangepaste logistieke operatie. Waar moet je rekening mee houden als het om veiligheid en wat zijn de risico’s? We leggen het je uit tijdens de workshop over robotisering tijdens de Dag van het Veilige Magazijn op 6 februari.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder