16-02-2012  De International Air Transport Association (IATA) heeft een webapplicatie ontwikkeld waarmee het verzenden van gevaarlijke goederen in een vliegtuig eenvoudiger wordt.

Strenge regels

Het verzenden van gevaarlijke goederen is onderhevig aan strenge regels, helemaal wanneer ze goederen moeten worden vervoerd per vliegtuig. De eisen zijn niet alleen erg streng, maar ook ingewikkeld en per luchtvrachtmaatschappij verschillend.

Praktisch hulpmiddel

IATA heeft daarom EasyDGR ontwikkeld, een webapplicatie die het verzenden van gevaarlijke goederen in een vliegtuig veel eenvoudiger maakt. De applicatie is een praktisch hulpmiddel dat een verlader stap voor stap begeleidt om aan alle eisen te voldoen die worden voorgeschreven.

Gratis proefperiode voor EVO-leden

Met IATA is overeengekomen dat EVO-leden kunnen profiteren van een gratis proefperiode van minimaal 3 maanden. Verladers kunnen in deze proefperiode kennismaken met EasyDGR en bekijken of het meerwaarde heeft voor hun organisatie.

EVO-leden die belangstelling hebben voor een proefperiode, kunnen een e-mail sturen aan EVO, Joost van Doesburg, e-mail j.v.doesburg@evo.nl.