Steunpakket maakt mbo-opleiding en omscholing mogelijk

Leestijd: 3 minuten

07-12-2021  Bedrijven die om mensen zitten te springen, kunnen zich het beste aansluiten bij de regionale mobiliteitsteams. Hier worden nieuwe werknemers geworven die op kosten van de overheid worden opgeleid. Op dinsdag 14 december wordt dit uitgelegd in het webinar ‘Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg’.

In 2021 is op basis van de steun- en herstelmaatregelen van het kabinet 63 miljoen euro beschikbaar gesteld voor kortdurende bij- en omscholing van werkzoekenden en werknemers die werkloos dreigen te raken, via praktijkleren in het mbo. Regionale mobiliteitsteams zetten dit budget in om werkenden en werkzoekenden om te scholen naar beroepen in kansrijke sectoren. We schreven er al eerder dit artikel over. 

Praktijkleren

Het webinar gaat over de mogelijkheden die het derde steun- en herstelpakket biedt voor het om- en bijscholen van werkzoekenden en werknemers die werkloos dreigen te raken. Naast de BOL (voltijdopleiding) en de BBL (deeltijdopleiding) is er ook een derde leerweg beschikbaar: praktijkleren in het mbo. Bij praktijkleren wordt werken gecombineerd met het doen van (een deel van) een mbo-opleiding, gericht op het behalen van een praktijkverklaring, certificaat of diploma.

Webinar voor wie?

In het webinar zal uitleg worden gegeven over de verschillende mbo-opleidingsvormen in de praktijk, de financiële ondersteuning voor werkgevers en de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen. Het webinar is interessant voor jou als je ondernemer bent of werkt bij een bedrijf, brancheorganisatie of O&O-fonds. Alleen erkende leerbedrijven kunnen subsidie aanvragen. Mocht jouw bedrijf dat nog niet zijn maar je staat wel open voor het opleiden van (nieuwe) werknemers, dan ben je van harte welkom om je aan te melden voor deze online bijeenkomst.

Aanmelden

Het webinar vindt plaats op dinsdag 14 december van 10.00 tot 11.00 uur. Je kunt je aanmelden via deze pagina. Kort voor aanvang ontvang je de link om in te kunnen loggen. Het webinar wordt georganiseerd door VNO-NCW, MKB-Nederland, SZW, RVO en SBB. Achteraf terugkijken is ook een optie. De terugkijklink zal worden geplaatst op de websites van VNO-NCW en MKB-Nederland.

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder