Wederom forse exportgroei in september

14-11-2017  De Nederlandse export nam in september stevig toe. Uit vandaag door het CBS gepubliceerde cijfers, blijkt dat de export in september met zeven procent groeide ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral de export van machines, apparaten en auto’s zat volgens het CBS in de lift. Leden van evofenedex verwachten dat de export dit jaar blijft groeien.

Groei

Ridder Drive Systems, exporteur en wereldwijd marktleider van elektromechanische aandrijvingen voor de agrarische markt, herkent zich in het door het CBS geschetste beeld. “In de periode januari tot en met augustus van dit jaar zagen we onze export fors toenemen ten opzichte van vorig jaar”, zegt Bartjan van Pijkeren, Customer Service Manager bij Ridder Drive Systems.

Ondernemerskracht

“Met name in de regio’s Canada, USA en China. De aantrekkende wereldeconomie draagt daaraan bij, maar vooral onze goede concurrentiepositie en ondernemerskracht zorgden voor meer exportgroei”.

Import

Volgens het CBS nam de import in september met ruim zeven procent toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde exportgroei in 2017 steeg van januari tot en met september met vijf procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder