Aandacht voor veiligheid chauffeurs

Leestijd 1 minuut

02-12-2021  De European Secure Parking Organisation (ESPORG) organiseert samen met een aantal partners een wedstrijd voor de beste bewaakte parkeerplaats in Europa voor truckers. De winnaar ontvangt de European Truck Parking Award. Godfried Smit van evofenedex zit namens de European Shippers’ Council (ESC) in de jury.

ESPORG wil met de wedstrijd meer aandacht vragen voor de veiligheid, de kwaliteit en de voorzieningen voor beroepschauffeurs op bewaakte parkeerplaatsen. Goede praktijkvoorbeelden kunnen daaraan bijdragen. Ook hoopt de organisatie op die manier het beroep van vrachtwagenchauffeur aantrekkelijker te maken voor meer mensen, onder wie jongeren en vrouwen.

Wie kan meedoen?

Deelnemen aan de wedstrijd is mogelijk voor publieke en particuliere exploitanten van Europese parkeerterreinen voor beroepschauffeurs. Ook Europese transportbedrijven die zelf parkeerplaatsen exploiteren, kunnen meedoen. Eén van de voorwaarden is dat het parkeerterrein beschikt over de EU-standaard ‘brons’, ‘zilver’, ‘goud’ of ‘platinum’. Naast de European Truck parking Award ontvangt de winnaar allerlei voordelen. Aanmelden voor de wedstrijd kan tot en met 11 februari 2022.

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op de website van Esporg.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder