Week van de teamleider: Dit moet je weten

Meld je aan voor de teamleider-update en ontvang het online magazine

08-06-2018  De logistiek teamleider staat deze week centraal bij ons. Want de logistiek verandert in razendsnel, en dus ook de rol van de leidinggevende. Elke dag behandelen we een van de vijf uitdagingen die een teamleider tegenkomt in zijn of haar dagelijks werd.

In ons online magazine ‘De grootste uitdagingen van de logistiek teamleider’ vind je verhalen van en over teamleiders. Elke dag gaan we op een uitdaging dieper in, vandaag is dat Werken in de Waan van de Dag.

De waan van de dag

Door het logistieke personeelstekort en de hoge werkdruk staat de functie van de logistiek  teamleider voornamelijk in het teken van brandjes blussen. Door de regie te pakken en vooruit te kijken kun je van meerwaarde zijn en voorkom je dat je constant brandjes aan het blussen bent. De volgende verhalen kun je terugvinden in het online magazine:

#VERS VAN DE PERS

Hoe zorg je ervoor dat de dagelijkse druk niet ten koste gaat van de prestatie en innovatie? Lees het antwoord van onze docenten Jelle van Draanen, Frans Antes en Paul Hogenes.

#BLOGISTIEK

De hoge werkdruk zorgt ervoor dat logistiek medewerkers continu op hun tenen moeten lopen. Met alle gevolgen van dien. Werk slimmer, niet harder.

#SUCCESS STORY

“Verbeteringen kunnen alleen slagen als je ze gezamenlijk maakt”, stelt teamleider Lami Acharki. Bij de Bergschenhoekgroep is hij continu bezig met verbeteringen. Daarbij schakelt hij de hulp in van de ‘experts van de werkvloer’. Hij vertelt je waarom.

#DOWNLOAD

Hoge werkdruk hoeft niet altijd negatief te zijn. In sommige gevallen zorgt het zelfs voor optimale concentratie en minder missers. De inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid kwam met de lijst ‘99 oplossingen tegen werkstress’. Waar begin jij?

#UIT DE PRAKTIJK

‘Daar heb ik geen tijd voor’. Dat zal je logistiek teamleider Lami Acharki nooit horen zeggen. In de video legt hij uit waarom niet.

#DURF TE STELLEN

‘Door de dagelijkse drukte kom ik niet aan mijn eigen werkzaamheden toe’. Hoe denk jij daarover? Laat het ons weten. 

Download het online magazine

Alle verhalen staan in ons online magazine ‘De grootste uitdagingen van de logistiek teamleider’. Hierin worden de vijf grootste uitdagingen van de teamleider uitgelicht. Meld je aan voor de teamleider-update en ontvang het complete online magazine direct in je mailbox.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder