Week van de teamleider: Samenwerken met andere afdelingen

Meld je aan voor de teamleider-update en ontvang het online magazine

12-06-2018  De logistiek teamleider staat deze week centraal bij ons. Want de logistiek verandert in een razendsnel tempo, en dus ook de rol van de leidinggevende. Elke dag behandelen we een van de vijf uitdagingen die een teamleider tegenkomt in zijn of haar dagelijks werk.

In ons online magazine ‘De grootste uitdagingen van de logistiek teamleider’ vind je verhalen van en over teamleiders over deze vijf uitdagingen. Elke dag gaan we op één uitdaging dieper in, vandaag is dat ‘Samenwerken met andere afdelingen’.

Samenwerken met andere afdelingen

Logistiek is sterk afhankelijk van de inspanningen en keuzes van andere afdelingen binnen de organisatie. Sales, marketing en inkoop hebben, zonder dat ze het zelf vaak doorhebben,  een grote invloed op de logistieke operatie. Veel teamleiders krijgen essentiële informatie van deze afdelingen laat door en hebben daardoor geen invloed meer op het voortraject. En met wat simpele stappen kan zo’n situatie worden voorkomen. De volgende verhalen kun je terugvinden in het online magazine:

#VERS VAN DE PERS

De teamleider in het magazijn krijgt een steeds belangrijkere rol binnen de organisatie. Een gebrek aan kennis van het logistieke proces binnen de eigen organisatie kan verstrekkende gevolgen hebben voor de logistieke operatie. Vier verhalen waarbij de teamleider de sleutel tot succes is.

#BLOGISTIEK

Aan de hand van de serie ‘The Big Bang Theory’ laat projectleider innovatie Marjolein Berends zien dat een goede basiskennis van het logistieke proces essentieel is om niet voor onverwachte problemen komen te staan.

#SUCCESS STORY

“De kennis van werknemers kan helpen bij het oplossen van een probleem”, laat Paul Hogenes weten. Hij raadt de teamleider aan om draagvlak te creëren bij betrokken medewerkers om uitdagingen aan te pakken.

#DOWNLOAD

In deze whitepaper geef docent Paul Hogenes geeft vier voorbeelden waar miscommunicatie leidt tot vervelende vervolgen.

#UIT DE PRAKTIJK

“Als teamleider heb je de plicht om proactief informatie bij andere afdelingen op te vragen”, benadrukt Paul Hogenes. In deze video geeft hij tips om als teamleider altijd op de hoogte te zijn wat er speelt in de organisatie.

#DURF TE STELLEN

‘In mijn bedrijf werkt de logistiek goed samen met andere afdelingen (zoals inkoop, sales en marketing)’. Hoe denk jij daarover? Laat het ons weten. 

Download het online magazine

Alle verhalen staan in ons online magazine ‘De grootste uitdagingen van de logistiek teamleider’. Hierin worden de vijf grootste uitdagingen van de teamleider uitgelicht. Meld je aan voor de teamleider-update en ontvang het complete online magazine direct in je mailbox.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder