Week van de teamleider: Veiligheid

Meld je aan voor de teamleider-update en ontvang het online magazine

08-06-2018  De logistiek teamleider staat deze week bij ons centraal. Want de logistiek verandert in een razendsnel tempo, en dus ook de rol van de leidinggevende. Elke dag behandelen we een van de vijf uitdagingen die een teamleider tegenkomt in zijn of haar dagelijks werk.

In ons online magazine ‘De grootste uitdagingen van de logistiek teamleider’ vind je verhalen van en over teamleiders over deze vijf uitdagingen. Elke dag gaan we op één uitdaging dieper in, vandaag is dat: Veiligheid.

Veiligheid

Een verkeersplan, voldoende instructie voor medewerkers en inwerktraject voor flexkrachten zijn voorbeelden om het magazijn veiliger te maken. Minder ongevallen betekenen ook minder schadekosten en efficiënter proces. Door de veiligheid aan te pakken, verbeter je vaak ook de efficiëntie. Daarbij komt dat ongeveer 60 procent van de bedrijven geen veiligheidsbeleid (RI&E) heeft, terwijl dit wettelijk verplicht. Maak dit bespreekbaar in de organisatie. De volgende verhalen kun je terugvinden in het online magazine:

#VERS VAN DE PERS
Hoe kun je als teamleider je werkomgeving veiliger maken en wat is hier jouw rol in? Onze docenten Paul Hogenes, Jelle van Draanen en Frans Antes geven je advies.

#BLOGISTIEK
Innovatie is voor veel bedrijven van levensbelang. Maar is de basis hiervoor niet een veilige werkomgeving?

#SUCCESS STORY
Voor medewerkers op de werkvloer gaat het bij het verbeteren van de veiligheid met name om bewustwording en de wil om veilig te kunnen werken. Dat stelt Roy Spitzen, Environment, Health, Safety, Energy & Security Specialist bij Abbott Logistics Breda. Hij stelt dat de beste ideeën vaak van de medewerkers zelf komen.

#DOWNLOAD
“We zien nog te veel bedrijven die een effectieve veiligheidsaanpak uitstellen vanwege het vermeende hoge kostenplaatje, terwijl zij juist kosten kunnen besparen door gezond en veilig werken”, merkt Danielle op. In deze whitepaper geeft ze tien tips waarbij veiligheid en efficiëntie elkaar juist versterken.

#UIT DE PRAKTIJK
Onze docent Frans Antes komt rechtstreeks uit de praktijk. Hij is namelijk teamleider geweest bij DHL. Zij waren voorlopers op het gebied van veiligheid. In deze video vertelt hij waarom en kijkt hij naar de toekomst van de logistiek teamleider.

#DURF TE STELLEN
‘In ons bedrijf is veiligheid onderwerp van gesprek’. Hoe denk jij daarover? Laat het ons weten. 

Download het online magazine

Alle verhalen staan in ons online magazine ‘De grootste uitdagingen van de logistiek teamleider’. Hierin worden de vijf grootste uitdagingen van de teamleider uitgelicht. Meld je aan voor de teamleider-update en ontvang het complete online magazine direct in je mailbox.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder