Jaarlijks lopen meer dan een miljoen mensen risico op burn-out

Leestijd 1 minuut

16-11-2020  Vandaag begint de jaarlijkse Week van de Werkstress. Deze actie is in het leven geroepen op initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De themaweek duurt tot en met vrijdag 20 november en wordt gecoördineerd door OVAL. Het centrale thema is dit jaar: Blijf in balans!

Het doel van de Week van de Werkstress is werknemers en werkgevers bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheden om een gebalanceerd leven te leiden. Want een gebalanceerd leven zorgt voor een omgeving waarin werkstress niet tegen, maar voor je gaat werken. Juist in deze onzekere tijden, waarin de werkloosheid stijgt, de onzekerheid toeneemt en de grens tussen werk en privé vervaagt, is het prettig meer grip te krijgen op je werk.

Inspirerende activiteiten

Jaarlijks lopen meer dan een miljoen mensen risico op een burn-out. Deze editie van de Week van de Werkstress biedt handvatten die je helpen de balans te vinden en te behouden. En hoe je anderen daarbij kunt helpen. Hoe ga je om met thuiswerken en behoud je werkplezier en contact met je collega’s? Wat kun je doen om burn-outklachten vroegtijdig te signaleren? Dit zijn actuele vragen voor veel werkgevers en werknemers. Met deze tips sta je steviger in je schoenen, wat er ook komen gaat. Op zoek naar inspiratie tijdens deze week? Hier vind je een greep uit de geplande activiteiten ter inspiratie.

Werkstress en RI&E

Een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is de eerste belangrijke stap bij het creëren van een veilige, efficiënte en gezonde werkomgeving. Om je goed op weg te helpen, hebben we de whitepaper 'RI&E in de logistiek' opgesteld. Deze whitepaper helpt je bij het inventariseren en aanpakken van de risico’s op de werkvloer. Werkstress is hier een belangrijk onderdeel van. Ook bevat het een voorbeeld van een RI&E, met handige tips en tools om van jouw magazijn een veilige werkplek te maken.

Marinke
Contact

Vragen over strategisch personeelsbeleid?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder