Voorbereidende werkzaamheden voor verbreding A20 en aanleg knooppunt Vlaardingen

Leestijd 2 minuten

03-09-2020  Van vrijdag 11 september 22.00 uur tot maandag 14 september 5.00 uur zijn er werkzaamheden op de A20, richting Rotterdam. De weg is daarom afgesloten tussen toerit 7 Maassluis en knooppunt Kethelplein in de richting van Rotterdam. Weggebruikers moeten rekening houden met ongeveer 10 tot 30 minuten extra reistijd. In de tegengestelde richting (richting Hoek van Holland) is de linker rijstrook afgesloten en geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Verkeer kan via de andere rijstro(o)k(en) langs de werkzaamheden rijden. Tijdens de nachten is de A20 richting Hoek van Holland ter hoogte van het Kethelplein afgesloten. Van zaterdag op zondag is dit tussen 22.00 en 8.00 uur en van zondag op maandag van 22.00 uur tot 5.00 uur.

Er zijn omleidingen ingesteld:

Vanuit Naaldwijk

Doorgaand verkeer vanuit Naaldwijk richting Rotterdam en Den Haag wordt omgeleid via N222 en de A4 (afbeelding 1).

Vanuit Hoek van Holland

Doorgaand verkeer vanuit Hoek van Holland richting Rotterdam en Den Haag wordt omgeleid via N223 en A4 (afbeelding 1).

Vanuit Maassluis

Verkeer uit Maassluis wordt omgeleid via A20, N223 en A4 (afbeelding 1).

Vanuit Vlaardingen

Verkeer uit Vlaardingen wordt geleid naar A20 oprit 10 Schiedam-Noord en A4 oprit 16 Vlaardingen-Oost (afbeelding 2).

Vanuit Rotterdam, tijdens de nachten

Verkeer wordt omgeleid via de A4 richting Beneluxtunnel, afrit 16 Vlaardingen-Oost (afbeelding 3).

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. Door de omleidingen moeten weggebruikers rekening houden met ongeveer 10 tot 30 minuten extra reistijd.

Werkzaamheden

Tijdens de afsluiting wordt grootschalig onderhoud aan onder andere de verlichting en de waterafvoer uitgevoerd. Ook worden diverse voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de verbreding van de A20 en de aanleg van knooppunt Vlaardingen (onderdeel van de nieuwe Blankenburgverbinding). Om ruimte te maken voor de verbreding worden in dit weekend ook diverse bomen weggehaald bij toe- en afrit 8 en 9. Alle bomen worden gecompenseerd.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder