Weer goedkeuring Marechaussee voor onze training luchtvracht

06-11-2018  De Koninklijke Marechaussee heeft de training ‘Medewerker Luchtvracht’ van evofenedex opnieuw goedgekeurd. Al het materiaal van de training is herzien, geactualiseerd en nu dus ook door de bevoegde instantie geaccrediteerd.

De training Medewerker Luchtvracht (MLV) is bedoeld voor medewerkers die binnen hun bedrijf kunnen en mogen omgaan met veilige luchtvracht. In de meeste gevallen zijn deze medewerkers actief bij wat ‘een Bekende Afzender’ wordt genoemd,  of te wel een ‘Known Consignor’. Medewerkers die in aanraking komen met identificeerbare luchtvracht, of de bijbehorende documentenstroom, moeten in het bezit zijn van het Basiscertificaat Medewerker Luchtvracht. Dit certificaat moet jaarlijks geldig worden gehouden door een korte update-training van anderhalf uur. evofenedex biedt deze herhalingstraining ook online aan.

Basistraining

De basistraining MLV van vier uur is overigens onlangs ook opnieuw goedgekeurd;  het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de training zijn zegen gegeven. De training is gebonden aan een aantal eindtermen, die in de pas lopen met de eisen vanuit het Nationaal Trainingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NTBB). De training is geheel geactualiseerd met recente voorbeelden van terroristische aanslagen, dreigingen en nieuwe inzichten.

Kwaliteit

evofenedex kijkt per training bij het bedrijf voor welke functies binnen de luchtvrachtketen er getraind moet worden, zodat de cursus past bij de werkzaamheden van de medewerker. Met behulp van praktijkvoorbeelden, met foto’s uit loodsen en van situaties met aanname van onveilige vracht, proberen we ook veel praktijk te simuleren. Met deze onderwijsvorm waarborgen we een zo hoog mogelijke kwaliteit, passend binnen de flexibiliteit van vandaag. Doel van de opleiding is de cursist voorzien van de juiste en voldoende kennis, handelings- en houdingsvaardigheden en het gebruik van het juiste security awareness-niveau. Onze deskundige docenten beschikken over het juiste inlevingsvermogen in de diversiteit van cursisten qua leeftijd, sociale en culturele achtergrond en werkervaring.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder