23-07-2015  Wegblokkades van Franse veeboeren die maatregelen eisen om hun bedrijf te beschermen, breiden zich vandaag uit in Frankrijk. De komende dagen moet rekening worden gehouden met langdurige stremmingen op doorgaande wegen.

Acties

Vanwege de acties van de Franse boeren, moeten weggebruikers in de departementen Calvados, Finistère, Ile et Vilaine, Manche, Mayenne, Orne, Caen, Brest, Lisieux, Laval en Saint-Malo rekening houden met wegblokkades. Op de volgende wegen zijn acties gemeld: N814, N13, A84, A13, A28, N28, N12 en de N165.  

Mijden

Ook zijn blokkades gemeld in het Departement: Somme, Loire en Vienne. De toegang naar Poitiers via de  N10 (Bordeaux-Poitiers), N147 (Limoges-Poitiers) en de N149 (Parthenay-Poitiers) is helemaal niet mogelijk. Verder raden Franse instanties weggebruikers aan de A6 bij Lyon en de A28 naar Bretagne vanaf Rouen (Le Mans Rennes) te mijden.

Noodplan

De regering van president François Hollande heeft inmiddels beloofd 600 miljoen euro uit te trekken om de sector te helpen. De boeren in problemen krijgen schuldverlichting, uitstel van betaling en lastenverlichting.  De boeren lijken hiermee geen genoegen te nemen.