25-06-2012  Rijkswaterstaat en de gemeente Tilburg passen de bewegwijzering op de A58 en de A65 aan. De namen van de afritten rond Tilburg veranderen daardoor. De werkzaamheden hiervoor zijn vandaag begonnen en duren tot 10 augustus. De opvallendste wijziging is het gebruik van de aanduiding ‘Ring Tilburg’.

Ringweg compleet

In mei is de Burgemeester Letschertweg geopend. Deze verbindt de A58 met de N261 richting Efteling en Waalwijk. De ringweg rond Tilburg is daardoor compleet, met betere routes voor het auto- en vrachtverkeer.

Serviceborden

Rijkswaterstaat maakt van deze gelegenheid gebruik om een nieuw systeem van bewegwijzering toe te passen. Bij dit nieuwe systeem wijzen bijvoorbeeld de pijlen die de rijrichting aangeven niet meer naar beneden, maar omhoog. Informatie over bestemmingen die geen plaatsnaam zijn, zoals pretparken en industrieterreinen, worden op aparte ‘serviceborden’ geplaatst. Deze systematiek is ook op de ringwegen van Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch toegepast.

Afritten

Het nieuwe systeem heeft tot gevolg dat de namen van de afritten op de Ring Tilburg veranderen. Het gaat om de afritten 10, 11 en 12 op de A58. De namen Tilburg, Tilburg-Oost en Tilburg-West worden vervangen door ‘Tilburg Centrum-Oost’ en ‘Tilburg Centrum-West’. Bij de afrit Gilze wordt de naam ‘Tilburg-Reeshof’ toegevoegd. De namen van de omliggende plaatsen blijven gehandhaafd.

Zie voor een overzicht onderstaand kaartje.