26-06-2012  De komende jaren verwacht de sector transport en logistiek een groot tekort aan personeel. Om jongeren te interesseren voor een toekomstige baan in deze sector, zijn twee online games ontwikkeld. In die games gaan vmbo-scholen de strijd aan wie de beste trucker of de beste magazijnmedewerker heeft.

Veelzijdig

Go! laat vmbo-scholieren via het computerspel kennismaken met de veelzijdigheid van een baan in de transport- en logistieke sector. Vandaag werd tijdens een spectaculaire aftrap op twee vmbo scholen in Nederland het startsein gegeven voor de competitie. De finale vindt plaats tijdens Skills Masters 2013.

Toekomst

In de twee online games, Go! Transport en Go! Magazijn, spelen vmbo’ers in schoolverband. De scholieren moeten onder hoge tijdsdruk problemen oplossen en hun geheugen, reactievermogen, ruimtelijk inzicht en andere vaardigheden trainen. Zij ervaren daarmee hoe uitdagend het dagelijkse werk van een chauffeur of logistiek medewerker is.

Finale

De drie scholen met de hoogste scores sturen alle één afgevaardigde die in de finale voor de overwinning strijdt. De scholier die over de meeste vaardigheden beschikt en de twee games als beste beheerst, wint een autorijopleiding. Bovendien mag hij of zij met de volledige klas een exclusief bezoek brengen aan de luchthaven Schiphol.  

Kick-off

De aftrap vond vandaag plaats op de vmbo-scholen De Brink in Laren en Globe college in Utrecht. De Go! Scholencompetitie is een onderdeel van De Belangrijkste Baan, de campagne ter bevordering van de beroepen in de transport- en logistieke sector. De Belangrijkste Baan is een initiatief van Vern, TLN en EVO. Voor meer informatie over GO! surf naar speelgo.nu of voor meer info over de imagocampagne, debelangrijkstebaan.nl