12-10-2016  De fracties van de VVD en PvdA hebben zich in de Tweede Kamer uitgesproken voor het door Europa voorgestelde handelsverdrag met Canada. Snellere doorvoer van goederen, slimmere inspecties en lagere tarieven zullen ook voor Nederland meer welvaart brengen, stellen EVO en Fenedex. Zij zijn dan ook ingenomen met deze stellingname van de regeringspartijen.

In reactie op de begrotingsstukken voor 2017 hebben EVO en Fenedex het kabinet onlangs al opgeroepen met elkaar pal te staan voor internationale handel. Handel met de rest van de wereld is volgens de organisaties namelijk een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor Nederland. Met de stellingname voor het handelsverdrag met Canada geven de regeringspartijen gehoor aan deze oproep, aldus EVO en Fenedex.

Met deze Kamermeerderheid kan minister Ploumen de steun van Nederland uitspreken bij de handelsraad op 18 oktober in Luxemburg. Het akkoord kan officieel worden gesloten als alle lidstaten van de Europese Unie instemmen met het voorstel.