01-02-2012  Op woensdagmiddag 14.00 uur begon op de APM-terminal in Rotterdam een werkonderbreking van ongeveer twee uur. De zeezijdige operatie lag hierdoor stil, de landzijdige operatie zal met beperkte capaciteit doordraaien. Dit kan voor verladers betekenen dat zij hun goederen later ontvangen dan gepland.

Effecten

APM zegt er alles aan te doen om de effecten op de operatie zo beperkt mogelijk te houden. Belanghebbenden kunnen op de hoogte blijven van het verloop van de onderbrekingen en de effecten ervan via www.apmtrupdate.com.

Verlenging cao

Op 1 oktober 2011 liep de cao bij APM af. Sindsdien zijn er onderhandelingen gaande over een verlenging. Hierbij spelen de toekomstige werkgelegenheid en het compenseren van de komende hogere pensioenleeftijden een belangrijke rol.

Onderhandelingen gestaakt

De bonden hebben de onderhandelingen gestaakt ondanks het begin deze maand bereikte convenant tussen de bonden en de directies van APM Terminals Rotterdam (op de eerste Maasvlakte) en APM Terminals Maasvlakte II over een werkgelegenheidsgarantie voor alle medewerkers.