Werkstress beroepsziekte nummer één
Uit cijfers van het CBS blijkt dat werkstress beroepsziekte nummer één in Nederland is. Een werkgever kan - behalve voorkomen dat de werkdruk te hoog wordt - veel doen om te zorgen dat de werknemer zich plezierig en ontspannen voelt op zijn werkplek, waardoor het risico op uitval kleiner wordt.
Werkuitval
Werkstress is een groot probleem in Nederland, het is de ziekte die zorgt voor de meeste werkuitval. Veertien procent van de werknemers meldt zich jaarlijks ziek door een burn-out. Vijf procent komt daardoor zelfs langdurig thuis te zitten. Een stevige burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen verzuim. De jaarlijkse verzuimkosten door een burn-out liggen op 1,8 miljard euro.
Tips
Tijdens de Week van de werkstress, die van 13 tot en met 16 november loopt, zetten werkgevers werkstress en werkplezier op de kaart. Ook wij geven in ons komende evofenedex magazine tips aan werkgevers om het werkplezier van hun medewerkers te vergroten en daarmee uitval te voorkomen.
Meer informatie
Lees voor alle tips en informatie over een gezonde en ontspannen werkomgeving voor alle medewerkers het volledige artikel.
Bijlagen
Gerelateerde actualiteiten
-
Ministerie van SZW en evofenedex ondertekenen convenant tegen fysieke overbelasting
22 juli 2021
Meer informatie -
Zo voorkom je lichamelijke overbelasting bij chauffeurs en magazijnmedewerkers
19 juli 2021
Meer informatie -
Voorkom fysieke overbelasting met de TOP-strategie
08 maart 2021
Meer informatie

Advies nodig of vragen?
Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder