Werkstress beroepsziekte nummer één

Uit cijfers van het CBS blijkt dat werkstress beroepsziekte nummer één in Nederland is. Een werkgever kan - behalve voorkomen dat de werkdruk te hoog wordt - veel doen om te zorgen dat de werknemer zich plezierig en ontspannen voelt op zijn werkplek, waardoor het risico op uitval kleiner wordt.

Werkuitval

Werkstress is een groot probleem in Nederland, het is de ziekte die zorgt voor de meeste werkuitval. Veertien procent van de werknemers meldt zich jaarlijks ziek door een burn-out. Vijf procent komt daardoor zelfs langdurig thuis te zitten. Een stevige burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen verzuim. De jaarlijkse verzuimkosten door een burn-out liggen op 1,8 miljard euro.

Tips

Tijdens de Week van de werkstress, die van 13 tot en met 16 november loopt, zetten werkgevers werkstress en werkplezier op de kaart. Ook wij geven in ons komende evofenedex magazine tips aan werkgevers om het werkplezier van hun medewerkers te vergroten en daarmee uitval te voorkomen.

Meer informatie

Lees voor alle tips en informatie over een gezonde en ontspannen werkomgeving voor alle medewerkers het volledige artikel.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder