Werkzaamheden renovatie Wantijbrug (N3) uitgesteld

Het besluit om vanaf 26 augustus tot 28 oktober 2019 geen vrachtverkeer toe te laten vervalt

15-08-2019  Rijkswaterstaat stelt de werkzaamheden voor de renovatie van de Wantijbrug (N3) bij Dordrecht uit. Hiermee vervalt het besluit vanaf woensdag 26 augustus tot maandag 28 oktober 2019 geen vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton over de brug toe te laten. Op 4 juli berichtten wij nog over de sluiting van de brug voor het vrachtverkeer. Bij de nadere uitwerking van de verkeersmaatregelen om tijdelijk het vrachtverkeer te weren van de Wantijbrug bleken deze maatregelen grote gevolgen te hebben voor de bereikbaarheid van de regio.

Uitstel

Rijkswaterstaat neemt door het uitstellen van werkzaamheden meer tijd om samen met de betrokken gemeenten en veiligheidsregio naar de benodigde verkeersmaatregelen te kijken en ook andere methodes te onderzoeken die mogelijk de hinder kunnen beperken. Een nieuwe startdatum van het werk is nog niet bekend. Deze hangt af van de uitwerking van de benodigde maatregelen. De renovatie van de Wantijbrug blijft noodzakelijk en zal binnen afzienbare termijn worden uitgevoerd.

 

Wantijbrug

Rijkswaterstaat geeft aan dat de Wantijbrug, gebouwd in 1970, momenteel constructief onvoldoende sterk is om speciale constructies voor de versteviging en het vrachtverkeer te kunnen dragen. Ook worden de vallen (het beweegbare deel van de brug) en de installaties vervangen.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder