Werkzaamheden Wantijbrug in Dordrecht starten zondag

Extra drukte op A15 en A16 verwacht tot begin april

17-01-2020  De Wantijbrug (N3) bij Dordrecht is vanaf zondag afgesloten voor al het verkeer wegens renovatiewerkzaamheden. Deze duren tot zeker 3 april. Rijkswaterstaat geeft aan dat er sprake is van een extra omrijdtijd van 15 minuten voor al het verkeer. Voor het goederenvervoer met gevaarlijke stoffen kan dit oplopen tot minimaal 30 minuten. Op de A15 en A16 kan het drukker zijn dan normaal.

De twee beweegbare delen van de brug vertonen vermoeiingsverschijnselen door het toegenomen verkeer dat over de brug rijdt. Ook de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties zijn aan het einde van hun technische levensduur. Het verkeer moet ongeveer 15 minuten omrijden via de A15 en A16. Voor het wegvervoer van gevaarlijke stoffen geldt een andere route en is de extra reistijd ongeveer 30 tot 45 minuten. Rijkswaterstaat doet er samen met de gemeenten alles aan om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, waaronder het instellen van omleidingsroutes.

Vervoer gevaarlijke stoffen

Transporten met gevaarlijke stoffen mogen in veel gevallen niet via de Drechttunnel (A16) uitwijken. Dit is een categorie C tunnel, wat betekent dat vervoer met gevaarlijke stoffen die voor deze tunnel verboden zijn om moet rijden via bijvoorbeeld Gorinchem. Het hangt er vanaf wat je vervoert of je er wel of niet doorheen mag.
Rijkswaterstaat geeft aan dat het onzeker is of de omleidingsroutes op tijd in de navigatiesystemen van het vervoer met gevaarlijke stoffen staan. Het niet op tijd zien van de borden of het niet juist functioneren van deze systemen zijn geen uitsluitingsgronden voor het plegen van een overtreding. De boete voor de chauffeur is 500 euro en voor de vervoerder, als hij niet actief naar zijn personeel heeft gecommuniceerd, nog eens 1600 euro extra. Er wordt actief gehandhaafd gedurende de hele periode. evofenedex raadt aan om goed de vervoerder en de chauffeur hierover te informeren.

Onze ledenadviseur Marjolein
Contact

Vragen over gevaarlijke stoffen?

Marjolein en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder