Zoetermeer, 20 februari 2014

Het reïntegratieproject van verladersorganisatie EVO en de gemeente Zoetermeer kent een voortvarende start. Wethouder Edo Haan (Werk en Inkomen) reikte vanmiddag aan zeven geslaagde deelnemers een EVO-heftruckcertificaat uit.

Het heftruckcertificaat, onderdeel van het programma Bewust Veilig, bewijst dat de deelnemers voldoende zijn opgeleid om een heftruck veilig te kunnen bedienen.

Opleiding

EVO en de gemeente Zoetermeer boden werkzoekenden met een ‘Zoetermeerbaan’ een heftruck- en reachtruckopleiding aan. Een Zoetermeerbaan laat mensen die lang in de bijstand zitten weer werkervaring opdoen en dient als een opstap naar ‘echt’ werk. De heftruckopleiding van EVO, die bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte, geeft de werkzoekenden meer kansen op de arbeidsmarkt. De opleiding werd aangepast aan de doelgroep. Zo duurde de opleiding langer en mochten de deelnemers indien mogelijk een mondeling examen afleggen.

Succes

Op de dag van de uitreiking maakten distributiecentrum Leen Menken en transportonderneming Bode Scholten bekend één of meerdere kandidaten een (werkervaring)baan aan te willen bieden, zodat de geslaagden meer vaardigheden in de praktijk kunnen leren. Er lopen nog gesprekken met andere ondernemers, zodat alle zeven geslaagde kandidaten goed beslagen op de arbeidsmarkt terechtkomen.