27-03-2015  ‘EVO geeft het goede voorbeeld.’ Dit zei de Zoetermeerse wethouder Marc Rosier (Stedelijke ontwikkeling & verkeer, VVD) tijdens een werkbezoek aan EVO op 27 maart. Hij doelde op de Lean & Green Personal Mobility Award, die EVO won vanwege haar plan van aanpak om de CO2-uitstoot van het wagenpark sterk te verminderen.

Belangenorganisaties

Rosier bezocht EVO om nader kennis te maken met de 75-jarige verladersorganisatie, die al 34 jaar in Zoetermeer is gevestigd. ‘Zoetermeer huisvest vier grote belangenorganisaties: EVO, TLN, Bouwend Nederland en FME-CWM. Voor dit soort organisaties is de nabijheid van met name Den Haag en Rotterdam van belang, maar ook goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid voor medewerkers, leden en relaties. Tegelijkertijd brengen zij werkgelegenheid met zich mee en zijn zij ambassadeurs van Zoetermeer als vestigingslocatie voor bedrijven en maatschappelijke organisaties’, aldus de wethouder.

Award

De wethouder, tevens portefeuillehouder Middelen van de Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, feliciteerde EVO met het winnen van de Lean & Green Personal Mobility Award. EVO won deze award voor haar plan van aanpak om de CO2-uitstoot van de eigen organisatie te verlagen.

Leefbare regio

Volgens Marc Rosier geeft EVO daarmee het goede voorbeeld, ook aan andere in Zoetermeer gevestigde bedrijven. ‘De bereikbaarheid van en luchtkwaliteit in Zoetermeer zijn op orde. En dat moet zo blijven. Het is daarom van belang dat bedrijven bewust bezig zijn met mobiliteitsbeleid. Dat draagt bij aan een bereikbare en leefbare regio.’