Rijkswaterstaat probeert herstelwerkzaamheden voor hoogwaterseizoen klaar te hebben

Leestijd 1 minuut

16-09-2021  Rijkswaterstaat voert nog steeds onderhoud uit aan de sluizen bij Weurt. Hiervoor moet Weurt-West nog een keer gestremd worden om de gereviseerde kanaaldeur terug te kunnen plaatsen. Rijkswaterstaat doet dit van zondag 19 september 7.00 tot en met maandag 20 september 22.00 uur. In deze periode wordt de geleiderails in het kanaalhoofd vervangen. Omdat er iets is misgegaan in het productieproces, was deze rails niet eerder beschikbaar.

De reeds gecommuniceerde stremming voor het terughangen van de kanaaldeur bij Weurt-West is van maandag 27 september 7.00 uur tot en met donderdag 7 oktober 20.00 uur.

Weurt-Oost

Bij Weurt-Oost moet de aangevaren kanaaldeur nog terug worden geplaatst. De deur is momenteel in reparatie. Om de kans op meer stremmingen zo klein mogelijk te maken, werkt Rijkswaterstaat er hard aan de herstelwerkzaamheden voor het hoogwaterseizoen klaar te hebben. Hiervoor wordt de huidige kanaaldeur teruggeplaatst naar het middenhoofd en wordt de gerepareerde deur teruggeplaatst op de kanaaldeurpositie.

Dit heeft een stremming tot gevolg van vrijdag 24 september 7.00 uur tot en met zondag 26 september 22.00 uur. Tijdens deze stremming is op Weurt dan alleen West met de deelkolk van 140 meter beschikbaar.

Foto: Rijkswaterstaat.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder