11-07-2011

Nederlands Kampioenschap Intern Transport 2011 bij EVO in Zoetermeer

Op zaterdag 5 november 2011 vindt in Zoetermeer de 16eeditie plaats van het Nederlands Kampioenschap Intern Transport, kortweg NKIT. Het jaarlijkse evenement stelt veilig en correct werken met intern transportmiddelen centraal. Wie wordt de Kampioen van 2011? De inschrijving is vanaf heden geopend. 

De 16eeditie van het NKIT wordt gehouden in het opleidingscentrum van EVO in Zoetermeer. Het kampioenschap staat open voor iedereen die professioneel te maken heeft met intern transport. Een bewezen vaardigheid in de bediening van hef- en magazijntrucks is voorwaarde voor deelname. Aanmelding is mogelijk via de site van het NKIT. 

Veiligheid centraal

Het NKIT promoot het vakmanschap en de kwaliteit van het werken met interne transportmiddelen. Heftrucks en magazijntrucks zijn onmisbaar bij het (intern) transport en de opslag van goederen. Bij onjuist of onzorgvuldig gebruik kunnen ze bijzonder gevaarlijk zijn. In ons land zijn duizenden mensen werkzaam op de heftruck of in de directe omgeving ervan. Jaarlijks gebeuren er circa 1.700 ongevallen met intern transportmiddelen, waarvan 200 zeer ernstige en helaas ook een aantal dodelijke. Veilig werken is daarom een vereiste voor een goede hef- en magazijntruckchauffeur.

Krachtenbundeling

Het NKIT wordt georganiseerd door Buro Andersom uit Wehl. Mediapartner is vakblad Logistiek Totaal van Basta Publishers uit Doetinchem.

Het evenement wordt ondersteund door EVO en Gezond Transport die samenwerken in de campagne HeftruckHelden. Ook de HeftruckHelden van dit jaar zullen meedingen naar de titel veiligste heftruckchauffeur van Nederland.

Campagne HeftruckHelden

De campagne HeftruckHelden is in september 2010 gestart door Gezond Transport, de Arbeidsinspectie en EVO. Doel is om het aantal ongevallen met heftrucks te verminderen door meer aandacht voor het veiligheidsbewustzijn binnen bedrijven van zowel leidinggevenden als chauffeurs zelf.