Scheepvaartverkeer loopt weer vertraging op

Leestijd: 1 minuut

23-06-2020  De havendienst van Zaandam besliste vrijdagmiddag 19 juni dat het niet langer verantwoord is om de Wilhelminasluis te bedienen. Dit vanwege het slechte camerabeeld. De stremming heeft forse impact op het scheepvaartverkeer en is slecht nieuws voor de aan de Zaan gevestigde handels- en productiebedrijven.

Het incident volgt op een lange reeks van vertragingen en stilleggingen van het project “Vaart in de Zaan”, de renovatie van de uiterst belangrijke Wilhelminasluis. De stremming heeft een forse impact op het scheepvaartverkeer en de bedrijven aan de Zaan: het betekent 16 uur omvaren via het Noordhollandsch Kanaal, of via Amsterdam-Noord en Purmerend, maar ook deze route genereert 6 uur extra vaartijd.

Onacceptabele stagnatie

De handels- en productiebedrijven aan de Zaan worden geconfronteerd met een stevige stagnatie in het productieproces, problemen bij de afzet van producten en hoge extra logistieke kosten.

Stremming snel oplossen

evofenedex is in overleg met de gemeente Zaanstad (de beheerder) en de provincie Noord-Holland (opdrachtgever van het project) om de stremming snel op te lossen en alle middelen in te zetten om verdere vertraging te voorkomen.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder