Prijs voor beste bewaakte parkeerplaats

Leestijd 1 minuut

13-01-2022  Het verbeteren van de veiligheid en kwaliteit van parkeerplaatsen voor truckers staat hoog op de Europese agenda. Daarom organiseert de European Secure Truck Parking Organisation (ESPORG) een wedstrijd voor de beste bewaakte parkeerplaats. Meedoen kan tot en met 11 februari 2022.

Het is de eerste keer dat ESPORG de wedstrijd organiseert. De organisatie wil op die manier de veiligheid, kwaliteit en service van parkeerplaatsen in Europa verbeteren voor beroepschauffeurs. Goede praktijkvoorbeelden kunnen hieraan bijdragen. Michael Nielsen, president van ESPORG: "We zijn trots om deze nieuwe award te lanceren, die tot doel heeft de beste parkeerbedrijven voor vrachtauto’s te laten zien en te promoten.”

ESC als partner

Esporg organiseert de wedstrijd met de volgende partners: de Europese Commissie, ESC, ITF, ACEA, CLECAT, ECG, UETR, TVM, DEKRA en Truckers Life Foundation. evofenedex is één van de grootste en actiefste leden van de ESC, voluit de European Shippers’ Council. Deze Europese verladersorganisatie behartigt op Europees niveau de belangen van verladers.

Wie kan meedoen?

Zowel openbare als particuliere exploitanten van vrachtwagenparkeerplaatsen kunnen meedoen met de wedstrijd. Ook transportbedrijven die parkeerfaciliteiten in Europa exploiteren, mogen zich inschrijven.

Brons, zilver, goud of platina

De parkeerplaatsen moeten in één van de volgende 4 EU-klassen vallen: brons, zilver, goud of platina. Deelnemers moeten een dossier in het Engels opstellen en dat uiterlijk op 11 februari 2022 indienen. De winnaars worden onthuld tijdens een speciale ceremonie op 3 maart 2022. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op de website van Esporg.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder