09-11-2016  Tijdens de dag van het magazijn, vandaag in Zoetermeer, werden de winnaars bekend gemaakt van de prijs “Het Veiligste Magazijn”. Deze prijs gaat naar het magazijn, warehouse of distributiecentrum ‘waar veiligheid het best is verankerd in de dagelijkse operatie’. Naast veiligheid lette de jury, onder leiding van Professor René de Koster, ook op ergonomie en welzijn.   

Kleine magazijnen

In de categorie kleine magazijnen eindigden twee bedrijven op de eerste plaats;  Janssen Biologics uit Schiphol-Rijk en Abbot Biologicals uit Olst. Een eervolle vermelding was er voor Fast & Fluid Management uit Sassenheim.

Grote magazijnen

Ook de categorie grote magazijnen leverden twee winnaars op; Schneider Electric uit Helmond en DHL Supply Chain uit Bergen op Zoom. Jumbo Supermarkten uit Breda eindigde op de tweede plaats in deze categorie. Docdata Fulfilment uit Breda kreeg een eervolle vermelding.  

Het doel

De prijs is een initiatief van BMWT, EVO, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Tempo-Team en Logistiek.nl. Doel van dit initiatief is het belang van een veilige, gezonde werkomgeving te benadrukken. De Dag van het Magazijn is hét congres voor veilig en gezond werken in magazijnen en distributiecentra.