Zeeland en Zuid-Holland: Doorgaan infraprojecten belangrijk voor bedrijfsleven

17-09-2019  Uit het bij de miljoenennota gepubliceerde MIRT-projectenboek 2020 blijkt dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat doorgaat met de investeringen voor infrastructuur in Zuid-Holland en Zeeland. Bedrijvenvereniging evofenedex vindt dit een verstandige keuze voor de in deze regio gevestigde handels- en productiebedrijven. Als vereniging hebben wij wel zorgen om de gevolgen van het Programma Aanpak Stikstof (PAS). In het najaar van 2019 zijn de gevolgen pas duidelijk voor de diverse infrastructuurprojecten.

Renovatie, vervanging en bouw

Onderzoek naar de renovatie, vervanging of bouw van Zeeuwse en Zuid-Hollandse infrastructuur gaat in rap tempo verder. Er zijn nu onderzoeken en renovatieplannen gaande voor de A15 Papendrecht – Sliedrecht, A4 Haaglanden – N14, de A4 knooppunt Burgerveen – N14, verbreding A20 Nieuwerkerk-Gouda, de Volkeraksluizen, de sluis bij Terneuzen en vervanging van de Suurhoffbrug (N15). Ook komt er een nieuwe oeververbinding binnen de ring van Rotterdam, de Rijnlandroute nabij Leiden wordt aangelegd en de A16 wordt om Rotterdam-Noord gelegd.

Hinder

De vele werkzaamheden aan onze infrastructuur brengen hinder met zich mee. Wij vinden het belangrijk dat bedrijven hier zo min mogelijk last van hebben. Het is volgens evofenedex daarom noodzakelijk dat Rijk, regio en gemeenten deze werkzaamheden tijdig afstemmen en publiceren. Zo kan ondernemend Nederland op tijd inspelen op vertragingen en wegafsluitingen.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder