Zeeland ondersteunt bedrijven bij internationaal ondernemen

Provincie ziet groot exportpotentieel van midden- en kleinbedrijf

21-02-2020  De provincie Zeeland en de regionale ontwikkelingsmaatschappij Impuls Zeeland gaan vanaf dit jaar het Zeeuwse bedrijfsleven ondersteunen met internationaal ondernemen. Bedrijven krijgen hulp bij internationale vraagstukken, krijgen toegang tot specifieke marktkennis en hulp bij het vinden van nieuwe afzetmarkten.

De ondersteuning moet bijdragen aan het benutten van het exportpotentieel van het midden-en kleinbedrijf van de provincie. De stap om bedrijven te ondersteunen met internationaal ondernemen sluit aan bij de oproep die wij deden in een brief richting de politieke partijen in de provincie Zeeland voorafgaand aan de Provinciale Statenverkiezingen 2019.

Goed vestigingsklimaat

Naast het actief stimuleren van bedrijven om internationaal te ondernemen heeft de provincie Zeeland een goed vestigingsklimaat als een speerpunt van het provinciaal beleid gemaakt. De regionale ontwikkelingsmaatschappij zet hiermee Zeeland op de kaart als het gaat om internationale handel en een aantrekkelijke regio voor werkzoekenden, die zijn meer dan welkom in Zeeland. Voor handelsbevordering werkt Impuls Zeeland samen met ‘Trade & Innovate NL’, een samenwerkingsverband van de Rijksoverheid en regionale trade organisaties. Meer informatie over Impuls Zeeland is te vinden op de website.

Internationaal ondernemen

Ook evofenedex ondersteunt bedrijven met hun internationale vraagstukken. Bij vragen over bijvoorbeeld Incoterms, de brexit of export naar derde landen kunnen bedrijven contact opnemen met de Ledenservice.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder