Talentontwikkeling in je HR-beleid combineren met beschikbare subsidies

Zorg dat je medewerkers bind en behoud

11-08-2020  Leren, ontwikkelen en een actieve leercultuur zijn essentieel om als werkgever aantrekkelijk te blijven voor je huidige en toekomstige medewerkers. Tevens zijn deze punten ook noodzakelijk voor organisaties om te kunnen groeien, wendbaar te zijn en strategische doelen te bereiken. Als werkgever speel je een belangrijke rol als het gaat om het in kaart brengen van het ontwikkelingspotentieel van je medewerkers. Momenteel zijn er subsidieregelingen beschikbaar die hierbij goed van pas komen. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Talentontwikkeling kun je doorvoeren in je werving- en selectiebeleid, interne ontwikkeltrajecten en in je bedrijfscultuur. Bovendien zijn aanvragers van de NOW 2.0-regeling een inspanningsverplichting aangegaan, waarbij zij verplicht zijn scholing en ontwikkeling te stimuleren. Genoeg redenen dus om aan de slag te gaan met talentontwikkeling.

Mogelijkheden om talentontwikkeling te borgen

Samenvattend, wanneer je wilt werken aan een sterkere ontwikkelcultuur en beleid op talentontwikkeling neem je mensen aan die nieuwsgierig zijn. Je stelt samen met hen ontwikkelingsplannen op, versterkt positief leergedrag en je geeft constructieve en kritische feedback om de inspanningen van je werknemers te koppelen aan de juiste leerdoelen. Je biedt ruimte voor opleidingstrajecten en daarbij toon je natuurlijk ook zelf nieuwsgierigheid en je eigen leerhonger.

HR-update

Wil je op de hoogte blijven over trends en subsidies op het gebied van talentontwikkeling? Meld je aan voor de HR-update en krijg iedere maand de laatste trends en ontwikkelingen rondom de dynamische arbeidsmarkt in je mailbox.

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder