Zo houd je jonge en oudere werknemers fit en tevreden

Flexibilisering is een uitdaging bij ploegendiensten, maar het kan veel opleveren voor het bedrijf

05-02-2018  Het verhogen van de pensioenleeftijd en een toename van de gemiddelde leeftijd in ploegendiensten levert HR-afdelingen de nodige hoofdpijn op. Tel daarbij op de schommelende werkvraag, eventuele seizoensinvloeden, de nachtbezetting en de jongeren werknemer met andere wensen. Kortom, meer flexibiliteit en maatwerk in roosters is gewenst.

De combinatie van fysieke -en mentale belasting en verplichtingen in het privéleven is voor werknemers regelmatig een probleem. Zeker in het geval van oudere werknemers, bij hen kan de fysieke belasting extra gaan tellen of speelt mantelzorg een grotere rol. Maar ook jongere werknemers willen van alles combineren, zoals gezin, vrienden, werk, familie en hobby’s. Vandaag de dag is de diversiteit aan wensen en voorkeuren in het werkrooster enorm. Werkgevers kunnen zich als flexibel profileren om zo jonge werknemers aan te trekken en ouderen te behouden.

HR gesprekken

Veel bedrijven zijn echter huiverig voor de problemen die flexibiliteit in het werkrooster oplevert. Het is ingewikkeld, geeft roostermakers veel extra werk en doet afbreuk aan de collectieve cultuur. En deze cultuur zit diep, want het vormt de basis voor het ploegendienstsysteem en uitzonderingen worden met scheve ogen aangekeken. Op veel HR-afdelingen vinden dan ook de volgende gesprekken regelmatig plaats:

HR: Ga jij het volhouden tot je 67ste?
“Natuurlijk, stoppen is voor watjes; als je dit niet kunt volhouden, dan moet je uit de ploeg stappen.”
HR: Tuurlijk, maar ik zou wel iets minder nachten willen hebben.
“Ik niet hoor, die nachten zijn lekker rustig; maar die vier ochtenddiensten op rij kunnen me gestolen worden.”

Onderzoek

Toch blijkt uit onderzoek van TNO dat die collectieve cultuur wel meevalt. Het onderzoeksinstituut laat in haar onderzoek geslaagde voorbeelden zien van ploegendienstbedrijven die met individueel roosteren aan de slag zijn gegaan. Soms gaat het daarbij om volledige invoering van een vorm van individueel roosteren, vaker nog om gedeeltelijke invoering.

Gezond en gemotiveerd tot aan het pensioen

Onderzoeker en adviseur Flexibilisering TNO, Sarike Verbiest en Alwin van Drongelen, geven op 20 februari uitleg tijdens ons event Gezond en gemotiveerd tot aan het pensioen. Zij gaan daarbij in op de mogelijkheden van maatwerkroosteren om te werken aan duurzame inzetbaarheid van ouderen en het behoud van jonge werknemers.

Onze opleidingsadviseur Gabriëlla
Contact

Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Gabriëlla en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder