‘Ze verwachten een stropdas, maar krijgen een vakgenoot’

Creatieve voorbeelden zorgen voor plezier leren

6-12-2018  Ruim 41 jaar is Paul Hogenes (59) vrachtwagenchauffeur en de laatste jaren combineert hij dat met lesgeven. Dankzij die combinatie lukt het hem om cursisten te prikkelen en te motiveren.

#Allesvoordepraktijk

Paul Hogenes ‘Ze verwachten een stropdas, maar krijgen een vakgenoot’

Om deze video te kunnen bekijken moet je onze cookies accepteren. Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.

#allesvoordepraktijk | Bij evofenedex staat er niet zomaar iemand voor de klas. Al onze docenten zijn experts met veel praktijkervaring. Zij zorgen ervoor dat onze cursisten zich optimaal voorbereiden op de praktijk. Hoe zij dat doen? Bekijk het verhaal van docent Paul Hogenes.


Hoe bereid jij cursisten voor op de praktijk?

“Dat ik zelf vrachtwagenchauffeur ben schept een band en breekt meteen het ijs. Want zij verwachten iemand met een stropdas voor de klas, maar dat blijkt dan een vakgenoot te zijn. En dat helpt, want ik probeer voor hen terug te redeneren naar de dagelijkse praktijk. Dat als ik een voorbeeld geef zij denken: ja dat gaat bij ons ook zo. Ik leer van cursisten, de cursisten leren van elkaar en met een beetje geluk ook nog iets van mij.

Bij de opleiding code 95 kom ik geregeld cursisten tegen die niet heel erg gemotiveerd zijn. Dat komt door het verplichte karakter van de opleiding. Al is het wel verschillend per cursus, moet ik zeggen. Tijdens de opleiding Digitale Tachograaf kan ik met een uitleesunit hun bestuurderskaart uitlezen en ik laat dan meteen zien wat hun gedragingen zijn. Waarom is dat balkje rood? Daarmee kun je het verschil zien tussen 14 of 16 minuten pauze, het verschil tussen wel of geen boete. Dan zie je meteen de motivatie toenemen. Ook bij een opleiding als Communicatievaardigheden kun je met creatieve voorbeelden cursisten op een plezierige manier bewust maken van alledaagse zaken.”

Waar moeten cursisten rekening mee houden in de toekomst?

“Het chauffeurstekort en het negatieve imago doen de beroepsgroep geen goed. De wisselende werktijden en het verkeersgedrag bijvoorbeeld. Het vak heeft ook impact op je privéleven, want de winkels hebben steeds ruimere openingstijden en die moeten ook beleverd worden. Aan de andere kant zijn er ook wel spannende ontwikkelingen zoals het autonoom rijden en de digitale vrachtbrief. De digitaliseren zal verder doorzetten en dat kom zeker terug in de theorietraining. Toch blijft een stevige praktijktraining belangrijk, zeker met de toename van extreem weer. In een simulator kun je een chauffeur trainen om te rijden onder moeilijke omstandigheden.”

Wanneer ga jij met een goed gevoel naar huis?

“Je hebt cursisten met een interessante werkgever. Zo kreeg ik de chauffeurs van Alfred Heineken op cursus die verantwoordelijk waren voor het vervoer van zijn paarden. Als ik het leuk en leerzaam heb gemaakt, dan ga ik met een goed gevoel naar huis. Als iemand na de cursus zegt dat hij er meer aan heeft gehad dan hij van tevoren had verwacht, dan doet me dat goed.”

Vraag gratis de opleidingengids aan

In onze gloednieuwe opleidingengids is de feedback van cursisten, waaronder de wens om meer tijd voor praktijk in de opleidingen te plannen, terug te zien. Ook vertellen Paul en andere docenten over hun praktijkervaring en hoe zij die gebruiken in de opleiding. We helpen je bij het maken van de juiste keuzes en denken ook graag mee bij het verbeteren van je logistieke en internationale operatie.

Onze opleidingsadviseur Justin
Contact

Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Justin en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder