Zo pak je de cultuurverschillen in het magazijn aan

Met een workshop helpen we je de bedrijfscultuur in het magazijn te verbeteren.

06-03-2018  Stel je eens voor, een arbeidsmarkt waar volop aanbod is van gezond en gemotiveerd personeel voor je magazijn. En personeel dat makkelijk mee veranderd met de snel veranderende wereld en altijd goed op zijn plek zit. Het klinkt als muziek in de oren van iedere ondernemer, maar de werkelijk is anders.

Breed perspectief

Want medewerkers verschillen op diverse vlakken. Denk daarbij aan gezondheid, vitaliteit, leeftijd, taalachtergrond, opleiding afkomst en passies. Velen denken dat het werken in een magazijn eentonig is, maar in de praktijk is dat absoluut niet waar. Magazijnmedewerkers staat midden in een werkomgeving vol met complexe processen, die constant alertheid vragen. Wil je echt iets verbeteren in een magazijn, dan is het van groot belang om vanuit een breder perspectief gerichte actie te ondernemen.

Verbeteringen

Daarnaast heb je ook nog eens te maken met andere zaken die spelen. Denk daarbij aan het implementeren van een warehouse management system (WMS), een taalbarrière bij het aannemen van buitenlandse medewerkers, de verhouding tussen mannen en vrouwen op de werkvloer en de situatie waarbij een jong talent oudere werknemers moet aansturen. Dit soort uitdagingen vraagt om een bepaalde strategie, al moet je rekening houden dat niet iedere verandering een verbetering is. Om je doel te bereiken is veel doorzettingsvermogen en planning nodig, net als betrokkenheid en motivatie. Daarnaast is ook tijd en geld van belang om je bedrijfscultuur te veranderen.

Workshop

Om daarbij te helpen organiseren wij op 24 april de workshop ‘Aan de slag met de bedrijfscultuur in jouw magazijn’. Daarin helpen wij je om een verandertraject op te zetten voor jullie eigen magazijnomgeving. Om een concreet probleem in jullie werkomgeving op te lossen wordt er voorafgaand aan de workshop contact opgenomen, zodat we deze kunnen behandelen.

Whitepaper

Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in onze whitepaper ‘Diversiteit in het magazijn’, die hieronder te downloaden is. Daarin wordt ingegaan op drie thema’s die spelen bij veel bedrijven met een magazijn. Dat zijn het omgaan met vaste en flexibele arbeidskrachten, leeftijdsverschillen en taalbarrières. In de whitepaper staan tips die kunnen dienen als voorbeeld voor een mogelijke aanpak, waarbij het gaat om de juiste balans tussen mens, proces en techniek.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder