Uitdagingen in distributiecentrum

“Respectvol naar iedereen”

Een logistiek teamleider heeft met heel wat uitdagingen te maken. Klanten willen hun spullen op tijd geleverd hebben, het management wil meer efficiëntie op de werkvloer en de orderpickers hebben ook hun vragen of problemen. Een teamleider moet sterk in zijn of haar schoenen staan.

Iloy Runtuwailan (25) is zo iemand. Hij is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen bij Eosta, een handelsbedrijf in biologisch groente en fruit in Waddinxveen. “Ik ben op mijn zestiende begonnen met werken bij een verpakkingsbedrijf. Daar deed ik fust en emballage. Via een leer- en werktraject heb ik mij verder kunnen ontwikkelen en zo ben ik hier terecht gekomen als planner.” Het bedrijf werkt met versproducten en dat maakt het werk een stuk complexer. “Alles is biologisch. Wij im- en exporteren fruit naar en vanuit de hele wereld. We hebben in tal van landen honderden telers die ons biologische producten leveren. Wij zorgen ervoor dat dat uiteindelijk weer in de supermarkt komt. Niet alleen in Europa, maar ook in Azië bijvoorbeeld.”

teamleider 2

 

Verbeterplan

In de gigantische, uitpuilende hallen van Eosta werken tientallen mensen, zowel vast als flexibel. “We verhuizen binnenkort naar een nieuwe locatie, want hier in Waddinxveen wordt het te krap”, aldus Runtuwailan. Hij is verantwoordelijk voor de vestigingen in Waddinxveen en Venlo. “Daarnaast hebben we nog twee externe locaties waar ik ook contact mee moet onderhouden. Ik heb bij evofenedex de cursus teamleider gevolgd en daar een verbeterplan gemaakt voor onze luchtvracht. Veel fruit komt per vliegtuig en daar heb ik een aantal standaarden voor bedacht. Dan moet je denken aan de prijsafspraken, levertijden, het facturatieproces en de certificering die nodig is voor biologisch fruit. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Vanaf 1 januari hebben we dit plan doorgevoerd tot volle tevredenheid. Het scheelt geld, tijd en een hoop ergernis.”

Respectvol

Een van de lastige zaken die een teamleider moet regelen is de personele bezetting. En dan moet er ook nog voor worden gezorgd dat iedereen naar behoren werkt. Voor Runtuwailan voelt dat allemaal niet als een probleem. “Ik ben van mezelf een sociaal vaardig persoon en kan met heel veel mensen door een deur. Iedereen moet je anders benaderen, al is dat bij flexkrachten wel wat lastiger. De een heeft een schop nodig, de ander juist een leidraad voor een richting. Maar ik vind dat je het altijd eerst bij jezelf moet zoeken als iets niet goed gaat. En altijd respectvol zijn richting iedereen, dan krijg je dat ook terug. Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel, namelijk de klanten tevreden beleveren. Iedereen wil aan het eind van de maand betaald krijgen. Iedereen heeft ook zijn eigen verantwoordelijkheid en wat dat betreft ook veel vrijheid in zijn of haar werkzaamheden, Responsible, Together & Authentic zijn dan ook onze kernwaarden.”

Samenwerking

Als jonge teamleider heeft Runtuwailan wel een idee over hoe de toekomst van zijn beroep eruit ziet. “Wij als handel in dagverse producten blijven afhankelijk van handjes. Goede mensen blijven dus nodig, al zal er steeds meer automatisering komen. De Arbo-regels zorgen er al voor dat werknemers steeds minder mogen tillen en beschermd worden. Dat is een goede zaak. Er zullen zeker meer machines bijkomen die het medewerkers makkelijker maken om beter, sneller en comfortabeler te kunnen werken.

Ook denk ik dat de partijen in de keten nog beter gaan samenwerken, bijvoorbeeld in de cloud. Dan kan iedereen in elkaars systemen zien hoe het er voor staat. Iets anders is duurzaamheid. Wij hebben laatst een verpakkings-award gekregen omdat wij niet verpakken. Er komt zelfs geen stickertje meer op onze producten. We branden het logo en informatie er op. Dat is niet schadelijk, maar het scheelt tonnen plastic per jaar.”

Tip

Runtuwailan heeft nog wel een tip voor andere logistiek teamleiders. “Luister goed naar de mensen en werk als een team. Leg de verantwoordelijkheid ook eens bij hun neer. Mocht het misgaan, dan leren jij én je medewerkers daarvan. Van elkaar leren is zo belangrijk.”

Opleiding Logistiek teamleider

De rol van de logistiek teamleider is sterk aan het veranderen. Hoe ga je als teamleider om met een steeds wisselend personeelsbestand? Wat betekent automatisering voor de manier van leidinggeven aan een team magazijnmedewerkers? Je leert het tijdens de opleiding Logistiek teamleider.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder