21-10-2011  Nog altijd gebeuren er te veel ongelukken met interntransportmiddelen. EVO, Gezond Transport en de Arbeidsinspectie willen dit aanzienlijk verminderen en liefst tot 0 reduceren.

Daarom is in de hele maand oktober in RTL Transportwereld aandacht besteed aan veiligheid, risico’s, tips en trucs om ongevallen te voorkomen.

Herhaling

Op zaterdag 22 oktober is nog de herhaling van de uitzending te zien waarin de Arbeidsinspectie aangeeft waarop in ieder geval gelet wordt bij inspecties.

Voorlichtingsactiviteiten

In een nieuwe uitzending op zondag 23 oktober wordt uitgebreid informatie gegeven over de voorlichtingsactiviteiten die het komend seizoen gepland staan op het gebied van veiligheid intern transport. Kijkers wordt gevraagd hun stem uit te brengen op de Heftruckheld.

Tip

De nieuwste Heftruckeld van de maand geeft zijn tip hoe aanrijden van voetgangers is te voorkomen. Deze uitzending gaat in op het belang van een geordend en overzichtelijk magazijn. Oorzaken van veel ongevallen waarbij voetgangers worden aangereden, zijn onoverzichtelijkheid, geen gescheiden voet- en rijpaden en rommel op de vloer. Het ongeval dat in de uitzending wordt getoond, is hier een typisch voorbeeld van.