Zorgen in Tweede Kamer over vrachtontwikkeling Schiphol

VVD-Kamerlid Dijkstra vraagt minister om opheldering over teruggang luchtvrachtvolume

15-03-2019  Tweede Kamerlid Remco Dijkstra (VVD) wil van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) opheldering over de forse teruggang van het luchtvrachtvolume vanaf Schiphol. Hij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld. Het Kamerlid vraagt de minister naar de mogelijkheden die er zijn om verdere aftakeling van luchtvracht op Schiphol te voorkomen. Tevens wil hij weten hoe Nederland het strategisch belang van vrachtvluchten kan waarborgen.

Dijkstra uit in zijn vragen ook zorgen over de mogelijke nadelige uitwerking van de vrachtvluchtheffing, die onderdeel moet worden van de vliegtaks. Daarnaast wil hij weten wat de samenstelling is van de luchtvrachtvloot die op dit moment op Schiphol vliegt en hoe dit zich verhoudt ten opzichte van passagierstoestellen wat geluidsbelasting betreft.

Zorgen over vrachthub Schiphol

Wij voelen ons door de vragen van Dijkstra gesteund in de zorgen die we hebben over de ontwikkeling van Schiphol als vrachthub en de gevolgen voor exportkansen voor ondernemers, werkgelegenheid en vestigingsklimaat.

Onze ledenadviseur Martijn
Contact

Vragen over vervoer?

Martijn en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder