22-11-2016  Inmiddels zijn de premies van alle verzekeringsmaatschappijen bekend.

Het verplicht eigen risico in 2017 blijft gelijk

Iedereen van 18 jaar of ouder heeft een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. De overheid bepaalt de hoogte van het eigen risico. Het verplicht eigen risico blijft in 2017 €385,-. Het eigen risico geldt niet voor aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

De basisverzekering wordt uitgebreid

De basisverzekering dekt de zorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. De overheid bepaalt elk jaar welke zorg er in de basisverzekering zit. Gelukkig verdwijnen er in 2017 geen vergoedingen uit de basisverzekering. Wel komen er enkele nieuwe vergoedingen bij.

De nieuwe vergoedingen in de basisverzekering:

  • Borstprothese
  • Bovenooglidcorrectie
  • Fysio- of oefentherapie voor de behandeling van etalagebenen
  • Kortdurend verblijf in een zorginstelling
  • Fronttandvervanging tot 23 jaar
  • Besnijdenis van mannen op medische indicatie

Toelichting op deze vergoedingen

Premieverhogingen

Inmiddels hebben alle zorgverzekeraars hun premies bekend gemaakt voor de zorgverzekering van 2017. Dit jaar schatte de overheid in dat de gemiddelde premie een stijging kent van € 3,50 per maand. Nu blijkt dat die premie een stuk hoger is geworden.

Zorgvergelijker

EVO Verzekeringen heeft de EVO Zorgvergelijker ontwikkeld, waar leden direct zorgverzekeringen onderling kunnen vergelijken. 

Naar de EVO Zorgvergelijker

Korting op de zorgverzekering

Naast het advies rond verzuimverzekeringen biedt EVO in samenwerking met Zilveren Kruis zorgverzekeringen aan, de korting kan oplopen tot 10% van de reguliere premie.

Meer informatie over de samenwerking