13-12-2016  Het verzuimpercentage binnen het bedrijf laag houden staat voor veel bedrijven bovenaan als prioriteit. Zieke medewerkers kosten immers geld. Voor werkgevers is het daarom extra belangrijk dat de zorgverzekering van het personeel goed is geregeld. Dat kan bijvoorbeeld door een collectieve zorgverzekering aan het personeel aan te bieden.

Kostenvoordeel

“Bedrijven kunnen het afsluiten van de zorgverzekering overlaten aan hun medewerkers, maar een werkgever kan er ook voor kiezen zijn werknemers een collectieve zorgverzekering aan te bieden”, stelt Susanne Croes, specialist arbeidsrecht van EVO-Bedrijfsjuristen. Ze vervolgt: “Door de gezamenlijke inkoop is dat vrijwel altijd goedkoper voor de werknemer. Maar naast het kostenvoordeel krijgt het personeel veelal een beter aanbod; de verzekering is meestal uitgebreider dan de verzekering die zij zelfstandig afsluiten bij verzekeringsmaatschappijen. Bovendien toont de werkgever hiermee zijn betrokkenheid bij de gezondheid van zijn personeel. Ruim de helft van de Nederlanders is dan ook collectief verzekerd”, stelt Croes.

Eén werknemer

Dat een collectieve verzekering alleen zou zijn weggelegd voor grotere bedrijven, is volgens Susanne Croes een misverstand. "Veel brancheverenigingen en andere verenigingen maken afspraken met zorgverzekeraars om zo ook kleinere bedrijven toegang te geven tot de voordelen van zorgverzekering". EVO heeft dit jaar een samenwerking met Zilveren Kruis. Daardoor kunnen alle EVO-leden gebruik maken van een aanbod dat normaliter alleen voor grotere bedrijven beschikbaar is. Dat vertaalt zich in scherpe tarieven, hoge kortingen en betere secundaire voorwaarden. Online kunnen EVO-leden de premie berekenen van het aanbod.

Zorgvergelijker

Daarnaast is er door EVO-Verzekeringen de online zorgvergelijker ontwikkeld. Hiermee kunnen werknemers eenvoudig zorgverzekeringen onderling vergelijken en direct afsluiten.

EVO Zorgverzekering / zorgvergelijker