18-01-2012  AUTF, de Franse zusterorganisatie van EVO, zoekt verladers die willen meewerken aan een interview over het goederenvervoer per spoor.  Franse bedrijven zijn hiervoor al benaderd, maar AUTF wil ook graag informatie van Nederlandse bedrijven.

Deze interviews worden gebruikt in een onderzoek naar een manier om deze modaliteit opnieuw op de kaart te zetten. De resultaten van dit onderzoek zullen worden gepresenteerd tijdens de SITL 3e European Rail Freight Days dat op 28 en 29 maart wordt gehouden in Paris-Villepinte.

Wedergeboorte

AUTF wil door het onderzoek antwoord kunnen geven op de vraag ‘Hoe spoorverladers een rol spelen bij de wedergeboorte van het spoorvervoer of zich daaraan aanpassen?’. In de interviews komen de volgende aspecten aan bod:

  • transport behoeften van de verlader
  • transport keuzecriteria
  • beoordeling van de bestaande diensten voor goederenvervoer per spoor (bestemmingen, prijs, service level en betrouwbaarheid.)
  • aanbevelingen voor een meer concurrerend goederenvervoer per spoor

De interviews worden binnenkort uitgevoerd. Als u hieraan wilt meewerken, kunt u zich per mail melden bij Joost van Doesburg of Godfried Smit.