22-09-2016 Sortimo, een Duitse producent van bedrijfswageninrichting, begeeft zich buiten gebaande paden en onthulde op de eerste dag van bedrijfswagenbeurs IAA een elektrische vrachtfiets voor monteurs, schoonmakers, timmerlieden en schilders in stedelijk gebied.

Ontworpen voor zzp'ers

De ProCargo CT1 gedoopte transportfiets is volgens woordvoerdster Jana Heiss in eerste instantie ontworpen voor zzp'ers in woningonderhoud in steden. De fiets heeft tussen zitplaats en voorwielen een platform waarop een afsluitbare kast past met lades of gereedschapskoffers uit het standaardassortiment van Sortimo.

Fietskoeriers

Fietskoeriers die de elektrische vrachtfiets gebruiken, kunnen op het platform een tas voor pakkettendistributie plaatsen, met spandbanden vastgezet aan rails aan beide kanten van het platform..

Bandenpech

Voorop de fiets is onder een witte kap een met een slot beveiligde opbergruimte te vinden voor bewaring van een fietshelm, laptop en eerste hulpsets bij bandenpech en kleine verwondingen.

Stabiliteit

Opvallend is het kantelsysteem. Bij het rijden in bochten helt de fiets naar de binnenbocht over en blijven de drie wielen contact houden met de weg.

Bosch

Het elektrisch gedeelte is geconstrueerd door elektronicabedrijf Bosch en werkt op een 500 Wh lithium-ionbatterij. De snelheid is begrensd op 25 km/h. De fietsen kosten in Duitsland tussen de 4800 en 6000 euro. Een groot Duits schoonmaakbedrijf heeft de eerste exemplaren in gebruik genomen.

De beurs IAA vindt plaats in Hannover en duurt nog tot volgende week donderdag.