PARTIJ VAN DE ARBEID WIL INVESTEREN IN INFRASTRUCTUUR OM ECONOMIE TE ONDERSTEUNEN

Leestijd: 4 minuten

De Partij van de Arbeid wil investeren in infrastructuur om de economie te ondersteunen. Ook de verduurzaming van de samenleving heeft een prominente plek in het conceptverkiezingsprogramma van de sociaaldemocraten gekregen. Dit tezamen met de wens om handel te faciliteren op basis van goede eerlijke arbeids- en milieustandaarden en focus op het realiseren van een circulaire economie, maakt dat ondernemersvereniging evofenedex goede kansen op samenwerking met deze partij ziet.

“Het conceptverkiezingsprogramma van de Partij van de Arbeid biedt kansen voor handels- en productiebedrijven”, zegt Machiel van der Kuijl, algemeen directeur van evofenedex. “Het investeren in infrastructuur om de economie te ondersteunen is een goede richting. Ook de transitie naar waterstof en de verduurzaming van mobiliteit is een richting die evofenedex van harte ondersteunt. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft hoge standaarden op het gebied van arbeid en milieu. Het is goed dat de Partij van de Arbeid vindt dat deze standaarden als uitgangspunt moeten worden genomen voor de onderhandelingen bij het sluiten van nieuwe handelsakkoorden.” De verwachting is dat deze standaarden een steviger basis krijgen in het nieuw te ontwikkelen Europese handelsbeleid.

Van der Kuijl vervolgt: “In het conceptverkiezingsprogramma mis ik nog wel concrete aandacht voor specifiek het mkb, de digitaliseringsslag die daar gemaakt moet worden, en de focus op het vervoer van goederen. Het vervoeren van goederen die gebruikmaken van een efficiënt Nederlands logistiek systeem, is belangrijk. Want alleen zo kunnen handels- en productiebedrijven hun bijdrage leveren aan de Nederlandse economie en het verhogen van de welvaart.”

“Ik kijk uit naar het vervolg van onze constructieve samenwerking. Dit programma biedt daar echt veel kansen toe”, zegt Van der Kuijl tot slot.

Handel en logistiek is volgens ons hét ticket om een mogelijke recessie te voorkomen of op z’n minst de effecten daarvan te dempen.

 

Saskia evofenedex
Contact

Vragen over belangenbehartiging

Saskia helpt je graag verder