Poster Documenten bij export

Overzicht met diverse documenten die nodig kunnen zijn bij export

De geactualiseerde poster Documenten bij export geeft een helder overzicht van de diverse documenten die nodig kunnen zijn bij export. Het behandelt het exportproces in vier fasen (koopovereenkomst, export, transport, import) en laat per fase zien waar exporteurs rekening mee moeten houden en welke documenten eventueel nodig zijn.

poster

Ledenprijs: € 7,50 (exclusief btw)
Prijs: € 9,- (exclusief btw)
Digitaal: Kosteloos

In de eerste fase staat de koopovereenkomst tussen exporteur en importeur centraal, waarbij de vraag wie verantwoordelijk is voor het transport van belang is voor de te kiezen Incoterm. Ook bij het organiseren van het transport zijn er keuzes te maken: zelf doen of uitbesteden.
 
De tweede fase kijkt naar de uitvoer uit Nederland. De poster geeft uitleg over de verschillende douanedocumenten en wanneer deze gebruikt worden. U vindt uitleg over onder meer het T2L-document, het uitvoergeleide document, het Carnet TIR en het T2-document.
 
De volgende fase gaat in op de transportdocumenten. Per modaliteit en fase van transport (voortransport, hoofdtransport en natransport) toont de poster welke documenten noodzakelijk zijn.
 
Tenslotte geeft de poster ook weer welk type importdocumenten u kunt tegenkomen bij de invoer in het land van bestemming. Nu ook digitaal (PDF) te downloaden via onderstaande knop.

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder