FCA

Free Carrier

Free Carrier

VRACHTVRIJ tot (eerste) VERVOERDER (overeengekomen laadplaats).
De verkoper betaalt voor vervoer naar het genoemde punt van levering en het risico gaat over wanneer de goederen worden overgedragen aan de eerste vervoerder.
FCA is geschikt voor alle vormen van vervoer.

Kenmerken

 • Levering
  De verkoper moet de goederen leveren aan de vervoerder of een andere door de koper aangewezen persoon, op het overeengekomen punt, indien van toepassing, in de overeengekomen plaats op de afgesproken datum of binnen de voor levering overeengekomen termijn.
 • Transportrisico
  Het risico van schade tijdens het vervoer is vanaf de levering voor rekening van de koper.
 • Transportkosten
  De kosten van het vervoer zijn vanaf de overeengekomen plaats van levering voor rekening van de koper. Tot de levering zijn de kosten voor rekening van de verkoper.
 • Douaneformaliteiten
  De verkoper moet alle douaneformaliteiten verzorgen die voortvloeien uit de uitvoer. Voor zijn rekening zijn de ook de kosten, rechten en heffingen die daaruit voortvloeien. De douaneformaliteiten, kosten, rechten en heffingen zijn voor rekening van de koper bij doorvoer door andere landen en invoer in het land van bestemming.
 • Transportverzekering
  Geen van beide partijen is verplicht een verzekering voor de goederen af te sluiten.
 • Toevoeging plaats van levering
  Bij de leveringsconditie moet de plaats van goederenoverdracht worden vermeld. Bij FCA is dit aangegeven met: (… named place (… overeengekomen plaats)).

Exporteren zonder verrassingen met de juiste ICC Incoterms® 2020

Wij hebben een helpdesk met de praktische kennis in huis. Zo kunnen wij je adviseren welke Incoterm®-conditite je moet toepassen.
Lees verder ›

  Onze ledenadviseur Alice
  Contact

  Vragen over internationaal ondernemen?

  Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder