skipToContentskipToFooter

Bekijk de vragen en antwoorden per onderwerp

Update 28-01-2021 - Sinds 6 april 2020 kunnen ondernemingen die omzetverlies hebben door de uitbraak van het coronavirus bij het UWV een aanvraag indienen voor een subsidie in het kader van de Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW). De NOW-regeling is de opvolger van de Regeling werktijdverkorting. De nieuwe regeling is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met een omzetverlies van minimaal 20 procent over 3 maanden, een tegemoetkoming in de loonkosten te bieden. Op deze manier kunnen werkgevers hun werknemers met een vast én met een flexibel contract doorbetalen. 

De NOW 1.0 gold voor een periode van 3 maanden, van 1 maart 2020 tot 1 juni. De NOW 2.0 gold van 1 juni tot 1 oktober en kende een aantal aanvullende voorwaarden. De NOW 3.0 geldt voor een periode van 9 maanden, verdeeld in 3 verschillende tranches van 3 maanden, waarvoor afzonderlijk subsidies zijn aan te vragen. Ook de NOW 3.0, waarvan de eerste tranche is gesloten kent afwijkende voorwaarden. Van 15 februari tot en met 14 maart kunnen ondernemingen subsidie aanvragen voor de periode januari, februari en maart. Op 21 januari werd bekend gemaakt dat het steunpakket van maatregelen, waaronder die van de NOW, wordt uitgebreid.

Hieronder zullen wij de meest gestelde vragen over de aanvraag bij het UWV, de voorwaarden voor de NOW-regeling, de omzetdaling, de loonkosten, de berekening van de subsidie, de voorwaarden voor de NOW 2.0 en die van de NOW 3.0 beantwoorden.

Q&A NOW voor werkgevers

Bekijk de vragen en antwoorden per onderwerp

Vragen over juridische zaken?

Marinke en haar collega's helpen je graag verder

Marinke  juridisch evofenedex