skipToContentskipToFooter

Op deze manier wil minister Koolmees de verschillen tussen flexwerk en vast werk verkleinen

Met de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) wil het kabinet de balans op de arbeidsmarkt verbeteren. Dit wil zij enerzijds doen door de wetgeving op het terrein van flexibele arbeid en het ontslagrecht te herzien en anderzijds de WW-premie voor vaste contracten op een lager bedrag te stellen dan voor tijdelijke contracten. Op deze manier wil minister Koolmees de verschillen tussen flexwerk en vast werk verkleinen en moet het voor werkgevers makkelijker gemaakt worden werknemers in vaste dienst te nemen.

Status

Het wetsvoorstel is goedgekeurd door de Tweede Kamer en op 28 mei heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel. De Wab treedt op 1 januari 2020 definitief in werking. De meeste bepalingen zullen dan ook gelden, tenzij in de whitepaper een andere datum van inwerkingtreding staat vermeld. 

Doel

Het doel van deze whitepaper is om inzicht te geven in de wetswijzigingen die de Wet arbeidsmarkt in balans ten gevolge heeft. Bij de verschillende wijzigingen staat opgenomen welke gevolgen deze kunnen hebben voor het aanbieden van contracten, het inhuren van flexibele arbeid of ontslag. We zullen ook aangeven wat de huidige stand van zaken is van het wetgevingsproces, zodat je goed voorbereid bent op de wijzigingen die op korte termijn zullen worden ingevoerd.

Meer informatie

Als je na het lezen van deze whitepaper nog vragen hebt, dan kun je deze altijd telefonisch of per e-mail aan de juristen van evofenedex voorleggen. Deze whitepaper is mede tot stand gekomen door mr. Floor Damen en Anneke Nijk (advocaten bij Lexence).

Vragen over juridische zaken?

Marinke en haar collega's helpen je graag verder

Marinke  juridisch evofenedex