skipToContentskipToFooter

De Mkb verzuimontzorg-verzekering heeft als doel werkgevers te helpen bij de verplichtingen bij ziekte van werknemers

Sinds 1 januari 2020 kunnen werkgevers kiezen voor een Mkb verzuimontzorg-verzekering. Deze verzekering vangt het financiële risico van de loondoorbetaling bij ziekte van werknemers op en helpt bij de (administratieve) verplichtingen bij ziekte en reïntegratie.

Casemanager

De verzekeraar stelt een casemanager aan, die de regie voert over reïntegratie in het zogeheten eerste en tweede spoor. Ook komen kosten voor de reïntegratie, zoals het inschakelen van een reïntegratiebureau, voor rekening van de verzekeraar. De verzekeraar neemt ook het risico van een mogelijke loonsanctie over.

Er zijn verschillende verzekeraars die de Mkb verzuimontzorg-verzekering aanbieden naast de bestaande verzuimverzekeringen. Ook evofenedex biedt deze verzekering aan. Voor informatie over en het afsluiten van deze verzekering kunnen ondernemers contact opnemen met de afdeling Verzuim & Inkomen van evofenedex verzekeringen, bereikbaar via het telefoonnummer 023 5201 514.

Tips en tools

Op de website Loondoorbetaling bij ziekte kun je zien welke keuzes verschillende ondernemingen hebben gemaakt om aan de verplichtingen op het gebied van ziekte en reïntegratie te voldoen. Ook zijn hier diverse tips en tools te vinden die je helpen bij het maken van de keuzes die passen bij je onderneming.

Vragen over juridische zaken?

De bedrijfsjuristen van evofenedex helpen je graag verder.

Bedrijfsjuristen evofenedex