Gunstiger btw-correctie privégebruik auto niet toegestaan

Milieuvriendelijke en niet-milieuvriendelijke auto’s moeten voor deze regeling worden gezien als gelijke gevallen

De Hoge Raad heeft op 12 april 2013 een uitspraak gedaan over de btw-correctie privégebruik auto: milieuvriendelijke en niet-milieuvriendelijke auto’s moeten voor deze regeling worden gezien als gelijke gevallen. Voor milieuvriendelijke auto’s gold in het verleden een gunstiger btw-correctie voor het privégebruik. De vraag was of dit dan ook voor niet-milieuvriendelijke auto’s kon gelden. Volgens de Hoge Raad kan dit niet, ook al is sprake van gelijke gevallen. De regeling voor milieuvriendelijke auto’s is namelijk al in strijd met de Europese btw-wetgeving. De regeling mag niet nog eens verder worden uitgebreid voor niet-milieuvriendelijke auto’s.

Bezwaar maken

Veel ondernemers hebben in het verleden bezwaar gemaakt tegen de btw-correctie over het privégebruik van de auto’s. Voor zover beroep werd gedaan op de ongelijke behandeling van milieuvriendelijke en niet-milieuvriendelijke auto’s, heeft de Belastingdienst het bezwaar afgewezen.

Gratis informatie over btw

evofenedex-leden kunnen via het online platform BTW-Plaza gratis en op eenvoudige wijze gebruik maken van de meest complete en actuele kennis op het gebied van btw. BTW-Plaza is een samenwerking van evofenedex met Van Driel Fruijtier btw-specialisten.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder