skipToContentskipToFooter

Juridisch advies

Als een samenwerking een vliegende start maakt, vergeten bedrijven soms hoe belangrijk het is om eerst goede afspraken te maken én deze ook vast te leggen. Pas wanneer misverstanden ontstaan, ontdekken ze het belang van een goede juridische basis onder de samenwerking en het nut van contracten. Het kan dan gaan om verwijzing naar algemene voorwaarden, logistieke contracten, arbeidsovereenkomsten of contracten met handelsagenten en distributeurs. Daarnaast verandert de wet- en regelgeving voortdurend.

Juridische antwoorden

De bedrijfsjuristen van evofenedex staan klaar voor beantwoording van korte juridische vragen op het gebied van handel en logistiek. Als zij een vraag binnen circa een uur kunnen beantwoorden,  is dat bij het lidmaatschap inbegrepen. Voor meer complexe vraagstukken bieden wij toegang tot ons internationaal juridisch netwerk.

Voorbeelden van juridische zaken die je aan de bedrijfsjuristen kunt voorleggen, zijn:

  • Vragen over de uitleg van wet- en regelgeving op het gebied van vervoerrecht, internationaal ondernemen en arbeidsrecht;
  • Advisering bij het aangaan, wijzigen of beëindigen van een contract of algemene voorwaarden op het gebied van vervoerrecht, internationaal ondernemen en arbeidsrecht;
  • Advies over de haalbaarheid van een in te nemen standpunt op het gebied van vervoerrecht, internationaal ondernemen en arbeidsrecht.

Zie ook de veelgestelde juridische vragen op onze website in het kennisdossier Juridisch.

Vragen over juridische zaken?

De bedrijfsjuristen van evofenedex helpen je graag verder.

Bedrijfsjuristen evofenedex