skipToContentskipToFooter

Een logistiek manager heeft in het algemeen geen of weinig tijd om zijn afspraken met logistieke dienstverleners op papier te zetten. De afspraken blijven al gauw beperkt tot de prijs en de logistieke dienstverlener verwijst naar een serie algemene voorwaarden.

Laat meningsverschillen niet uitgroeien tot geschillen

‘Een kwestie van goed vertrouwen’, wordt gezegd, maar uit jarenlange ervaring van evofenedex-juristen blijkt dat onze leden onnodige risico’s lopen wanneer ze hun mondelinge afspraken niet op een juridisch juiste wijze op papier hebben gezet. Daardoor kunnen betrekkelijk eenvoudige meningsverschillen uitgroeien tot geschillen. Afgezien van de kosten van externe juridische hulp raken commerciële relaties ernstig verstoord.

Beoordelen van contractvoorstellen van uw handelspartner

De juristen van evofenedex zijn jou graag van dienst bij het beoordelen van contractvoorstellen die je krijgt voorgelegd van jouw handelspartner of jouw logistiek dienstverlener. Zij wijzen je op een heldere en ter zake kundige manier op risico’s en aansprakelijkheden die in zo’n contract of de bijgaande voorwaarden vaak eenzijdig bij een van de partijen worden gelegd. Natuurlijk kunnen zij op verzoek ook maatwerkclausules of maatwerkcontracten voor jouw onderneming leveren.

Service Level Agreements opstellen met KPI's

Daarbij kunnen in samenwerking met onze logistieke deskundigen van evofenedex-bedrijfsadvies service level agreements worden opgesteld, voorzien van kritische performance indicatoren (KPI’s) toegesneden op die prestaties die je van jouw logistieke dienstverlener, en omgekeerd, verwacht.

Door middel van een quickscan van het contract (voorstel) worden de verantwoordelijkheden en uw risico’s in beeld gebracht en ontvangt u praktische voorstellen die u meer zekerheid bieden in de relatie met uw logistiek dienstverlener.

Quickscan aanvragen

Je kunt gebruik maken van dit aanbod door jouw logistieke contract (voorstel) te zenden naar bedrijfsjuristen@evofenedex.nl en je ontvangt binnen enkele dagen jouw quickscan retour.

evofenedex-leden ontvangen korting

De prijs voor een Quickscan Logistieke contracten bedraagt € 700,-, exclusief BTW en eventuele reiskosten. Voor evofenedex-leden is deze dienst gratis. Indien het advies aanleiding vormt tot herschrijving of aanvulling van het logistieke contract dan kun je een beroep doen op onze ruime ervaring en deskundigheid tegen een scherpe (leden) prijs.

Waarom evofenedex?

  • De juristen van evofenedex zijn jou van dienst bij het beoordelen van contractvoorstellen die je krijgt voorgelegd van jouw handelspartner of jouw logistiek dienstverlener
  • Door middel van een Quickscan van het contract worden de verantwoordelijkheden en jouw risico’s in beeld gebracht en ontvang je praktische voorstellen die je meer zekerheid bieden in de relatie met jouw logistiek dienstverlener

Vragen over juridische zaken?

De bedrijfsjuristen van evofenedex helpen je graag verder.

Bedrijfsjuristen evofenedex