Eerste ziektejaar: stap voor stap

Reïntegratietraject

Samen met jouw werknemer werk je eerst aan re-integratie binnen jouw eigen bedrijf. Lukt dat niet, dan moet je zelf de re-integratie bij een andere organisatie in gang zetten.

Het reïntegratietraject ziet er als volgt uit:

 • Tot 6 weken: melding bij jouw Arbo-dienst
  Geef de ziekte van jouw werknemer door aan jouw Arbo-dienst of Arbo-arts volgens de afspraken die je daarover met hen heeft gemaakt.
 • Na 6 weken: probleemanalyse
  Denkt de Arbodienst of -arts na 6 weken dat jouw werknemer niet snel weer beter zal zijn? Dan maken zij voor jou en jouw werknemer een probleemanalyse. Dit is een advies over de mogelijkheden om te reïntegreren.
 • Na 8 weken: plan van aanpak
  Is werken aan herstel en re-integratie mogelijk en zinvol? Dan maak je samen met jouw werknemer uiterlijk in de achtste week een plan van aanpak. Je wijst daarbij samen een case manager aan die de uitvoering van het plan bewaakt. De case manager houdt contact met jouw werknemer, werkgever en Arbo-dienst. In deze week begin je ook met het bijhouden van het reïntegratiedossier.
 • Na 13 weken: melding bij UWV
  Na 13 weken geef je de ziekte van jouw werknemer ook door aan het UWV. Dit kan met het formulier Ziekteaangifte voor dertiende week. Je hoeft dit niet te doen als je de ziekte al eerder heeft gemeld in verband met de aanvraag van een Ziektewet-uitkering.

 

  Onze bedrijfsjurist Peter
  Contact

  Advies nodig of vragen?

  Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder